Naktī Vanšu tilta vantis noklātas ar solidolu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā naktī, kā plānots, Vanšu tilta vantis noklātas ar solidolu, aģentūru LETA informēja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova.

Vakar pie vanšu pamatnes arī tika uzstādīti dzelzs žogi, lai ierobežotu piekļūšanu vantīm.

Kā ziņots, tiks izvērtēti arī citi mehāniskie šķēršļi, kas apgrūtinātu cilvēku nokļūšanu uz tilta vantīm. Piemēram, uz vantīm varētu tikt uzstādīti kustīgi riņķi vai cita veida šķēršļi.

Rīgas dome gan norādījusi, ka jebkuru konstrukciju uzstādīšana uz vantīm ir jāsaskaņo ar inženieriem un tilta projektētājiem. Plānots, ka jau pirmdien apspriedē Satiksmes departamentā piedalīsies arī tilta projektētāji.

Pasākumi tiek veikti pēc ceturtdienas traģēdijas uz Vanšu tilta, kad kāds 20 gadus vecs vīrietis uzkāpa pa vantīm, noleca no tilta smailes un nositās. Policija sākusi kriminālprocesu. Dienesta pārbaudēs Valsts policijā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā tiks skaidrots, vai policisti un glābēji rīkojās pietiekami profesionāli un atbilstoši reglamentam, mēģinot apturēt pašnāvnieku.

Arī Rīgas domes Satiksmes departamentā turpināsies pārbaude par notikušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu