Ševčenko liek Ukrainai līksmot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas čempionāta finālturnīra D apakšgrupas mačā Kijevā pirmdienas vakarā Ukrainas izlases futbolisti ar 2:1 pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Spēles ievadā ukraiņi vairāk kontrolēja bumbu, tomēr arī viņiem neizdevās radīt reālus draudus pretinieku vārtiem. Pirmā puslaika otrajā pusē abām komandām sāka rasties arvien labākas iespējas gūt vārtus. Teicama izdevība bija Ukrainas izlases kapteinim Andrijam Ševčenko, labi tālsitieni padevās Jevhenam Konopļankam un Andrijam Voroņinam, bet no soda laukuma tuvu panākumam bija Konopļanka un Andrijs Jarmoļenko. Zviedrijas komandā bīstamākie bija uzbrucēji Ola Toivonens un Zlatans Ibrahimovičs, pēc kura sitiena ar galvu bumba trāpīja pa vārtu stabu.

Otrajā puslaikā daudzās izdevības beidzot pārvērtās vārtu guvumos. Mača 52. minūtē ukraiņu aizsargs neveiksmīgi centās izraidīt bumbu no soda laukuma un pēc Kima Čelstrēma piespēles Ibrahimovičs izvirzīja Zviedriju vadībā - 1:0. Pagāja tikai trīs minūtes un Ševčenko pēc centrējuma ar galvu ieraidīja bumbu Andreasa Izaksona sargātajos vārtos - 1:1. Bet 62. minūtē pēc stūra sitiena Ševčenko vēlreiz ar galvu sita bumbu zviedru vārtos, panākot 2:1 ukraiņu labā. Tuvojoties mača beigām Zviedrijas izlases uzbrukumi kļuva arvien bīstamāki - jau pēdējās minūtēs Juhanam Elmanderam un Olofam Melbergam bija labas iespēja izraut neizšķirtu, taču bumba lidoja pāri vārtiem.

Atgādinām, ka D apakšgrupas pirmajā spēlē pirmdien Anglijas valstsvienība cīnījās neizšķirti 1:1 ar Francijas izlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu