Pāces ciemā notiek ūdenssaimniecības sakārtošanas darbi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šī gada 6. jūnijā Bauskas novada dome parakstīja aizdevuma līgumu ar SIA «Vides investīciju fonds» par projekta «Bauskas novada Gailīšu pagasta Pāces ciema ūdenssaimniecības attīstība» realizācijai nepieciešamo aizdevuma līdzekļu piešķiršanu. Projekts tiek īstenots ar Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, portālu «Apollo» informēja SIA «Vides investīciju fonds» projektu vadītāja Selīna Ābelniece.

Pāces ciemā šobrīd dzīvo apmēram 320 iedzīvotāji un 97% no tiem, kā arī abiem institucionālajiem lietotājiem ir nodrošināts pieslēgums centralizētam ūdensapgādes tīklam. Tīklu tehniskais stāvoklis ir ļoti slikts, par to liecina ūdens zudumi (28% no saražotā apjoma) un bieži reģistrētās avārijas. Dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas nav uzstādītas un ūdens kvalitāte artēziskajos urbumos, kā arī pie patērētāja neatbilst normatīviem – pārsniegta dzelzs koncentrācija un duļķainība. Kanalizācijas sistēma un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas ir vecas un atrodas ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, turklāt tās atrodas Īslīces upes krastā (upes aizsargjoslā) un ir upes piesārņojuma avots.

Realizējot minēto projektu tiks rekonstruēta dzeramā ūdens ieguves vieta, no jauna izbūvētas un aprīkotas ūdens attīrīšanas iekārtas un veikta ūdensvada tīkla rekonstrukcija, kā arī – tiks veikta kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un paplašināšana, izbūvēts jauns kanalizācijas spiedvads, rekonstruēta kanalizācijas sistēma un izbūvētas jaunas notekūdens attīrīšanas iekārtas.

Projektā notiekošos būvdarbus veic SIA «Būvfirma Vītols», ar kuru konkursa rezultātā tika noslēgts līgums par šo darbu veikšanu 414 721,40 LVL (ar PVN) apmērā. Autoruzraudzību veic SIA «Firma L4», būvuzraudzību nodrošina SIA «Ē.Tilgalis un partneri». Projektu plānots noslēgt 2012. gada septembrī.

Projekta kopējās izmaksas projekta pieteikumā tiek plānotas 437 359 LVL apmērā, no kuriem 289 097,59 LVL jeb 85% no attiecināmajām izmaksām ir ERAF līdzfinansējums un 50 17,23 LVL jeb 15% no attiecināmajām izmaksām ir pašvaldības līdzfinansējums. Bauskas novada domes aizņēmums no Vides investīciju fonda 274 997 LVL apmērā tiks izmantots pašu līdzfinansējuma daļas segšanai un PVN priekšnodokļa apmaksai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu