Vanšu tilts kļūs par «neieņemamu cietoksni»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvākā laikā Rīgas pašvaldība veiks virkni pasākumus, lai ar tehniskiem risinājumiem uzlabotu drošības situāciju uz Vanšu tilta, šodien tika nolemts darba sanāksmē Satiksmes departamentā.

Rīgas domē portālu «Apollo» informēja, ka pašvaldības un drošības speciālisti, tajā skaitā alpīnisti, nonāca pie secinājuma, ka drošības uzlabošanai jāveic vairāki tehniski pasākumi. Tiks ieviesta signalizācija, kas ļaus notikuma vietā operatīvi ierasties drošības struktūrām, vantis stiprinājuma vietās ar tiltu tiks apjoztas ar dzelkšņu lenti, bet augstāk uz vantīm tiks uzliktas rotējošas bumbas vai cilindri.

Plānoto konstrukciju uzstādīšana tiks saskaņota ar inženieriem, tilta projektētājiem un Rīgas pilsētas būvvaldi.

Šobrīd tiek precizēts nepieciešamais līdzekļu daudzums, pasākumu realizācijas termiņš – vasaras vidus.

Šīs nedēļas laikā departamenta speciālisti sāks darbu pie risinājumu maketa.

Šobrīd vanšu stiprinājuma vietās uzlikta pagaidu sēta, bet pašas troses ir noziestas ar solidolu vairāku metru garumā.

Jau ziņots, ka aizvadītās nedēļas ceturtdienas pēcpusdienā pēc uzrāpšanās Vanšu tilta smailē, nolēca no tās un nositās 20 gadus vecs jaunietis.

Pēdējos desmit gados reģistrēti vismaz desmit mēģinājumi uzkāpt Vanšu tilta vantīs, bet traģiskais gadījums, kad jaunietis pa vantīm uzrāpās līdz tilta augšai un nolēca, ir pirmā reize ar letālu iznākumu.

Šobrīd Vanšu tilta vantis noklātas ar solidolu, kā arī pie vanšu pamatnes uzstādīti dzelzs žogi, lai ierobežotu piekļūšanu vantīm.

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu