Video: Sāk skarbu kampaņu pirms Līgo svētkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CSDD

Situācija uz autoceļiem vērtējama kā ļoti satraucoša, tādēļ Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts policija sāks pirmsjāņu kampaņu «No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze», portāls «Apollo» uzzināja direkcijā.

Kā norāda CSDD, šogad piecos mēnešos ir divkāršojies dzērājšoferu izraisīto avāriju skaits. Pērn no janvāra līdz maija beigām Latvijā reģistrēti 203 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bija iesaistīts vismaz viens transportlīdzekļa vadītājs alkohola reibumā, šī gada piecos mēnešos notikušas jau 456 šādas avārijas.

Šogad dzērājšoferu izraisītajās avārijās bojā gājuši desmit cilvēki, pērn – septiņi.

Jaunās kampaņas «No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze» atklāšana notiks ceturtdien, 14.jūnijā skvērā starp Brīvības bulvāri un Tērbatas ielu.

Preses konferences laikā tiks sniegta jaunākā statistika par reālo situāciju uz ceļiem, prezentēti šī gada kampaņas interaktīvie materiāli un vides instalācija – auto vraks ar audio gidu, kas ļaus ikvienam iejusties avārijas izraisītāja lomā, kā arī tiks sniegta informācija par kampaņas ietvaros plānotajiem pasākumiem.

Satiksmes drošības kampaņa tiek līdzfinansēta no OCTA līdzekļiem. Kampaņu atbalsta AAS «ERGO Latvija», SIA «Latvija Statoil» un AS «Aldaris».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu