Nākamgad Rīga uzņems starptautisko regati «The Tall Ship Races 2013»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Rīgā ieradušies starptautiskās regates «The Tall Ship Races» organizatoru pārstāvji – starptautiskās burāšanas mācību asociācijas «Sail Training International» regates direktors Pols Bišops (Paul Bishop) un «Tall Ship Races Europe Ltd.» valdes priekšsēdētājs Kristers Samuelsons (Christer Samuelsson), lai ar Rīgas domes, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB), Rīgas brīvostas pārvaldes un Latvijas Burāšanas mācību asociācijas pārstāvjiem pārrunātu gatavošanos regates «The Tall Ship Races 2013» uzņemšanai Rīgā. Tā Latvijas galvaspilsētā piestās no 2013.gada 25. līdz 28.jūlijam.

«The Tall Ship Races 2013» maršruts būs: Orhusa (Dānija) – Helsinki (Somija) – Rīga – Ščecina (Polija). Iepriekš Rīga uzņēma regates floti pirms 10 gadiem, 2003.gada 10.-13.augustā. Šajās dienās 80 buriniekus un jahtas no 18 valstīm apskatīja ap 500 000 rīdzinieku un pilsētas viesu.

«Regate būs viens no lielākajiem tūristu piesaistes pasākumiem Rīgā 2013.gadā, tāpēc jau aktīvi strādājam, lai ar šo ziņu sasniegtu potenciālos tās apmeklētājus. Kā pirmais vēstnesis būs Latvijas jahta «Spaniel», kas arī šī gada regates apmeklētājus aicinās nākamgad jūlijā viesoties Rīgā. Savukārt detalizētu informāciju par to, kā tieši Rīga būs sagatavojusies uzņemt «The Tall Ship Races 2013», LIVE RĪGA portālā un sociālo mediju kontos varēs iegūt oktobrī,» piebilst Aigars Smiltāns, RTAB mārketinga un komunikācijas direktors.

Kopš 1998.gada regatēs «The Tall Ships Races» piedalās Latvijas jahta «Spaniel» un tā ir vienīgā jahta, kas šajā periodā ir izcīnījusi 16 godalgotas vietas savā klasē, tajā skaitā 7 pirmās vietas. 2012.gada 14.jūnijā plkst. 12.00 «Spaniel» no Andrejostas jahtkluba dosies ceļā, lai piedalītos starptautiskajā mācību burinieku un jahtu regatē «The Tall Ship Races 2012», kas notiks laikā no 2012.gada 5.jūlija līdz 26.augustam maršrutā Sanmalo (Francija) – Lisabona (Portugāle) – Kadisa (Spānija) –  Lakorunja (Spānija) – Dublina (Īrija). Regatē piedalīsies aptuveni 55 burinieki un jahtas no 19 valstīm. «Spaniel» dalību regatē atbalsta «BTA Insurance Company» SE.  

Regate notiek kopš 1956.gada un to organizē Starptautiskā burāšanas mācību organizācija «Sail Training International» (STI). 56 gadu laikā regates flote ir bijusi apmēram 100 pilsētās Eiropā, ASV, Kanādā, Bermudās, Japānā un Honkongā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu