«Ave Sol» koncertzālē notiks koru «Austrums» un «Blagovest» garīgās mūzikas koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 15.jūnijā, «Ave Sol» koncertzālē notiks Rīgas pareizticīgo kamerkora «Blagovest» un Rīgas Latviešu biedrības kamerkora «Austrums» garīgās mūzikas koncerts.

Koncerta programmā skanēs dažādu laikmetu un tautu komponistu garīgā mūzika. Kamerkora «Austrums» izpildījumā varēs dzirdēt Ingmāra Zemzara, Arvo Perta un Gregorio Allegri skaņdarbus, savukārt Rīgas pareizticīgo kamerkora «Blagovest» izpildījumā skanēs Georgija Sviridova, Pāvela Česnokova, kā arī citu krievu autoru darbi.

Koncerta noslēgumā Džuzepes Sarti, Džona Tavenera, Alfrēda Šnitkes un Georgija Sviridova darbi izskanēs abu koru kopīgā izpildījumā.

Pēdējos gados kamerkorim «Austrums» arvien biežāk bijusi iespēja veidot saikni ar krievvalodīgo auditoriju un kolektīviem. Pēc «Grand Prix» iegūšanas 2004.gadā starptautiskā koru konkursā Daugavpilī koris līdz šim brīdim vairākkārt viesojies Maskavā starptautiskos festivālos un konkursos, iegūstot augstāko vērtējumu. Koris vairākkārt ir apvienojies muzikālos projektos ar Maskavas latviešu kori, savukārt Latvijā sadarbībā ar Daugavpils koriem «Austrums» 2010.gadā sagatavoja īpašu koncertprogrammu, kas bija veltīta Georgija Sviridova retāk atskaņotajiem darbiem - lūgšanām un garīgajiem dziedājumiem.

Garīgās mūzikas koncerts «Ave Sol» koncertzālē būs pirmā koru «Austrums» un «Blagovest» sadarbība. Koncerts sāksies plkst.19.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu