TDA «Līgo» izdod jubilejas dižkoncerta Dzegužkalnā DVD

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Plūma

Līgo svētku priekšnojautās klajā nācis Tautas deju ansambļa «Līgo» DVD «Dižkoncerts Dzegužkalnā». Video ieraksts veikts 2010. gada 22. jūnijā koncertā, ar ko vairāku paaudžu vidū leģendārais kolektīvs atzīmēja pastāvēšanas 65 gadskārtu. Svētku programmā ir horeogrāfisks uzvedums «Jāņu nakti gunis dega», etnogrāfiskās un skatuviskās dejas, jaunrades deju bloks, kā arī gadu gaitā populārākās dejas no Līgo repertuāra. Ar uzstāšanos Dzegužkalnā kulminēja ansambļa jubilejas koncerttūre, kurā piedalījās 170 dejotāju no Līgo pieciem sastāviem.

Par kolektīva dzimšanas brīdi tiek uzskatīts 1945. gada 22. jūnijā Viestura dārzā notikušais koncerts «Līgo, Jāņu vakarā». Savukārt nosaukums «Līgo» pieņemts 1967. gadā. Kopš 1995. gada TDA Līgo vadītājs ir Jānis Purviņš, kurš iestudējis daudzas jaundejas, horeogrāfiskus uzvedumus un programmas, kas guvušas panākumus gan Latvijā, gan starptautiskā mērogā.

Šobrīd TDA «Līgo» četros pieaugušo sastāvos dejo 185 cilvēki, ar kuriem strādā Jānis Purviņš, pedagogi Linda Tiļčika, Raimonds Dzintars un Inga Meiere, kā arī koncertmeistares Solveiga Apsalone un Alvīne Eriņa. Piecās «Līgo» bērnu studijas grupās ar 136 bērniem – no divgadniekiem līdz 4. klases skolēniem – strādā Anita Pielēna-Pelēna un Ieva Sīle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu