«Rodam Raunas novadā» uzstāsies «Mielavs un pārcēlāji» un Kārlis Kazāks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

29.-30.jūnijā Drustos un Raunā notiks kultūras un lauksaimniecības festivāls «Rodam Raunas novadā». Piektdien, 29.jūnijā, Raunas pilskalnā uzkāpušie varēs baudīt «Klusās mūzikas koncertu». Tā starplaikos atbilstoši festivāla šī gada tēmai - dravniecībai, rīkotāji piedāvās arī apēst kādu medus maizi.

Koncertā uzstāsies Kārlis Kazāks, kurš daļu no iedvesmas un miera, ko sniedz klausītājam, noteikti smēlies, dzīvojot Raunā Baižkalna dzirnavās. Šoreiz dziesminieku atbalstīs arī pavadošais sastāvs, kurā iepriekš redzēti talantīgi un prasmīgi viņa domubiedri.

Raunas pilskalnā senatnes noskaņas ienesīs «Trakula» - pieredzējis viduslaiku un renesanses mūzikas ansamblis. Gaidāms, ka tā skanējums sniegs atelpu tiem, kas pieraduši pie ģitāras un citiem populāriem instrumentiem, jo «Trakulas» dalībnieki spēlē arī bombardes, duduku un trompetvijoli.

Savukārt flautu un arfu savā meitenīgi rotaļīgajā skanējumā ievijušas «Sus Dungo» dalībnieces. «Klusās mūzikas koncertā» tās uzstāsies neilgi pēc debijas ieraksta «Rasā pēdas» izdošanas.

«Rodam Raunas novadā» pirmo koncertu noslēgs «Mielavs un Pārcēlāji». Kaut arī pēdējos gados atsevišķas Ainara Mielava uzstāšanās sabiedrība nosodījusi, tomēr tās, šķiet, nevar mazināt viņa iepriekšējā veikuma nozīmību. «Jauns Mēness» ir populārās mūzikas klasiķi, bet izveidotā mūzikas ierakstu izdevniecība «Upe» un tās izdevumi pacēluši tautas mūzikas ierakstu un satura kvalitāti gluži citā līmenī. Kaut vai sava ceļa iešana pretēji tam, ko dara «Jauna Mēness» sākotnējais bundzinieks Guntars Račs un «Mikrofona ieraksti», ir ko vērta. Ne mazāk būtisks ir pašu «Pārcēlāju» - ģitārista Ginta Solas un bundzinieka Jura Kroiča devums Latvijas mūzikā pēdējās desmitgadēs.

Festivāla «Klusās mūzikas koncertā» ieeja būs par ziedojumiem.

Video ieskats 2011. gada «Rodam Raunas novadā» «Klusās mūzikas koncertā». Uz skatuves Oroboro, Līga Priede un Vītolu ģimene:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu