Austrālijas tiesa beidzot atrisina mistēriju, kas notika pirms 32 gadiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrālijas tiesa beidzot atrisinājusi mistēriju, kas notika pirms 32 gadiem. Tiesa atzinusi, ka bērniņa slepkavībā, kas notika 1980.gadā, vainojams Austrālijas savvaļas suns dingo.

Ārvalstu mediji vēstī: tiesa otrdien atzina, ka 1980.gada 17.augustā pazudušo Maikla un Lindijas Čemberleinu meitiņu Azariju nogalinājis savvaļas suns dingo.

Jau pirms 32 gadiem abi vecāki apgalvoja, ka mazulīti no telts, kurā bērniņš atradās atpūtas laikā, aiznesa dingo, tomēr toreiz tiesa lēma, ka bērniņa slepkavībā vainojama māte, piespriežot viņai mūža ieslodzījumu.

Pēc pieciem gadiem tiesa sodu atcēla, taču lietas izmeklēšana tika atsākta no jauna.

Bērniņa līķis tā arī nekad netika atrasts, un bērna vecāki turpināja uzstāt, ka nelaimē vainojams dingo, kurš liktenīgajā dienā slapstījies pie telts, kurā atradās bērns.

«Šī bija nežēlīga cīņa, taču tagad ir neliels atvieglojums un iespēja mūsu meitas garam dusēt mierā,» otrdien pēc tiesas lēmuma sacīja Maikls Čemberleins.

«Dingo-bērniņa» lieta jau vairākkārt ekranizēta kino. Slavenākā filma ir «A Cry In The Dark», kurā galveno lomu atveidoja Merila Strīpa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu