Dāmas kvalifikāciju sāk ar uzvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase šodien «Arēnā Rīga» aizvadīja pirmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli pret Itālijas valstsvienību un izcīnīja uzvaru ar 71:52.

Latvijas izlasē rezultatīvākās spēlētājas godu izpelnījās Liene Jansone, kura guva 15 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, 14 punktus iekrāja Ieva Krastiņa un Kristīne Kārkliņa, bet Anete Horelika tika pie 13 punktiem.

Spēles sākumā vadībā ar 6:0 izvirzījās Itālija, bet Latvijai pirmos punktus guva Aija Putniņa. Mača turpinājumā laukumā dominēja Itālijas basketbolistes un panāca vienpadsmit punktu pārsvaru (15:4), bet tad Latvija veica desmit punktu izrāvienu un pēc spēlētām desmit minūtēm Itālijai bija vairs tikai +1 (15:14).

Otrās ceturtdaļas sākumā Itālietes izvirzījās vadībā ar 19:17, sekoja 23:18, bet Ieva Krastiņa realizēja trīspunktu metienu un samazināja starpību. Ceturtdaļas izskaņā Lienei Jansonei izdevās gūt sešus punktus pēc kārtas un rezultāts bija neizšķirts, tomēr pēdējais vārds puslaikā piederēja itālietēm un, ejot pārtraukumā, 31:29 Itālijas labā. 

Trešo ceturtdaļu ar nelielu atrāvienu iesāka Itālijas komanda, sasniedzot +7, bet Latvijas izlase vairāk kā trīs minūtes klusēja, līdz Kristīne Kārkliņa ar «trejaci» guva pirmos punktus. Turpinājumā abas izlases apmainījās ar precīziem uzbrukumiem, bet mirkli vēlāk Kārkliņa ar trīspunktu metienu pirmo reizi mačā panāca vadību Latvijai - 39:38. Ceturtdaļas izskaņā precīzāk nospēlēja laukuma saimnieces un pirms pēdējām desmit minūtēm Latvijai +3 (45:42).

Pēdējā ceturtdaļā laukumā pilnībā dominēja latvietes un pakāpeniski palielināja savu pārsvaru. 52:48, 57:50, tad 61:50 un itālietēm uzbrukumus noslēgt palika arvien grūtāk. Arī mača izskaņā mājinieces savu grozu nosargāja un pēdējā minūtē Jansone, Tamane un Kārkliņa rezultāta starpību palielināja, atnesot Latvijai uzvaru ar 71:52. 

Kvalifikācijas turnīrs ilgs līdz 11. jūlijam. Tā laikā Latvija aizvadīs divu apļu turnīru, savā laukumā un izbraukumā sacenšoties arī ar Luksemburgu, Grieķiju un Somiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu