Nerips: Prieks, ka meitenes nesalūza

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips pēc otrdien ar 71:52 uzvarētās spēles pār Itāliju sākot 2013. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīru, pauda gandarījumu par lauzto bēdīgo tradīciju no pārbaudes spēlēm - zaudēt galotnēs.

Tieši tagad oficiālā spēlē bija svarīgi, ka tieši beigas komanda pavērsa par labu un uzvarēja, atzina treneris. «Prieks par uzvaru pēc zaudējumiem pārbaudes spēlēs, prieks, ka nebijām salūzuši,» viņš sacīja.

Nerips atzina, ka spēles sākums neizdevās, taču, ja Latvijai neizdevās sākums, tad Itālijai neizdevās spēles beigas, kad līderes neiemeta savus metienus, kas varēja izšķirt spēles gaitu. Latvijas komanda sajutusi, ka spēle aiziet, tāpēc spēlēja uz vienkāršām sadarbībām, kas deva rezultātu.

Iekritušie trīspunktu metieni Latvijas komandai bija svarīgi ne vien punktu ziņā, bet arī psiholoģiski palīdzēja iegūt pārsvaru. Nākamajā spēlē pret Luksemburgu nevar zaudēt un nekādu joku tur nebūs, ko Nerips jau esot atgādinājis pirms spēles pret Itāliju. Ir vēl ko pielikt. gan Zanei Tamanei, gan Aijai Putniņai, taču galvenais ir komandas darbs.

Nerips prognozē, ka itālietes savās mājās noteikti spēlēs savu ierasto agresīvo spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, taču tagad ir par to nav jādomā, jo jākoncentrējas uz nākamo cīņu. Tikai trešdien no rīta treneris zinās vai uz nākamo spēli Luksemburgā brauks 10 vai 11 basketbolistes, jo finanšu ziņā nav nekādu pozitīvu izmaiņu.

Ieva Krastiņa, kas spēlē izcēlās ar 14 punktiem atklāja, ka spēles sākums komandai nepadevās ne jau pirmo reizi, taču pozitīvi, ka komanda savākusies un galotnē uzvarējusi nevis piedzīvojusi zaudējumu tā kā bijis pārbaudes spēlēs. «Itālija nolūza tādēļ, ka mēs viņas piespiedām, bijām uz viļņa un bija ļoti pozitīvas emocijas,» teica Krastiņa.

Itālijas izlases treneris Roberto Rikini atzina, ka spēle tika zaudēta pēdējās četrās minūtēs, lai gan trīs ceturtdaļas viņa komanda faktiski bija vadībā. Rikini palika neapmierināts ar spēli pēdējā ceturtdaļā, taču sacīja, ka tā būs svarīga pieredze un mācība turpmāk.

Džordžia Sotana, kas ar 18 punktiem bija rezultatīvākā Itālijas izlasē pēc spēles sacīja, ka 20 punktu starpība rezultātā neraksturo spēku samērus starp abām komandām, jo trīs ceturtdaļas Itālija nospēlējusi labi, bet Latvija to nogalinājusi cīņā par atlēkušajām bumbām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu