Latvijas dragreisa čempionātā jauni rekordi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9.jūnijā un 10.jūnijā Igaunijas pilsētā Tartu notika Latvijas dragreisa čempionāta 2. posms, kurā latvieši uzstādīja jaunus rekordus. Jaudīgāko spēkratu klasē triumfēja Ilmārs Zausajevs, 402 m distanci nobraucot 8,8 sekundēs.

Svētdien, «Raadi» lidlaukā par uzvaru cīnījās 19 PRO klašu braucēji no Latvijas. PRO A klasē uzvaru guva Edgars Eriņš, otrajā vietā ierindojās Denis Dragunin, bet trešajā pozīcijā palika Ervins Klasups. Uz PRO B klases pjedestāla sekojošā secībā stājās Artjoms Kočlamazašvili ar jaunu personīgo rekordu - 11 sek., Elvis Turans un Jevgenijs Šabanovs, PRO C klasē - Edgaram Eriņam personīgais rekords 11 sek., otrā vieta Elvim Turanam, trešā Vitālijam Kolosam.

Spēcīgākajā, PRO D klasē, par spīti tehniskām neveiksmēm, uzvaru guva Ilmārs Zausajevs ar savu «Carbon Destroyer», uzstādot jaunu personīgo rekordu 402 m distancē - 8,8 sekundes. Otro vietu ieguva Normunds Lācis, kurš arī uzstādīja jaunu personīgo rekordu - 9,4 sek., par trešo pozīciju cīnījās Inguss Ozoliņš un pagājušās sezonas čempions Māris Ozoliņš. Māris veica falšstartu, paliekot ceturtajā vietā. Arī Igaunijas čempionātā ir jauns rekords - 8,1 sekunde, kuru uzstādīja Veljo Einberg.

Street klasēs startēja 16 dragreisa dalībnieki no Latvijas. Street FWD uzvaru guva Edgars Dimpers, Street RWD ātrākais bija Raimonds Eriņš, savukārt AWD klasē pirmo pozīciju izcīnīja Jevgenijs Bickovs. Latviešu daiļā dzimuma dragreisa braucējas Igaunijā veiksmīgi pārstāvēja Ieva Šumane, iegūstot 2. vietu Latvijas un 4. vietu Igaunijas Street AWD klasē. Liene Vahitova ar «Chevrolet Corvette» ieguva 3. vietu Igaunijas čempionāta Street RWD klasē un Evija Gaspere 7. vietu Igaunijas Street FWD. Čempionāta komandu ieskaitē šobrīd pirmajā vietā ir «JapCar.lv», bet par otro vietu cīnās «Eparts.lv Racing Team» un «ILMS Motorsports» komandas.

Nākošais Latvijas dragreisa čempionāta posms notiks 22.jūlijā, Biķerniekos, bet ceturtais posms paredzēts 26.augustā vēju pilsētā Liepājā. Dragreisa sezonas noslēgums norisināsies Biķerniekos 2.septembrī, kad pie mums ieradīsies arī Igaunijas ātrākie dragreisa braucēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu