Pīrāgs ar šampinjonu pildījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

500 g miltu
100 ml eļļas
15 g rauga
1 glāze ūdens
šķipsniņa sāls
1 ēdamkarote cukura

Pildījumam:

500 g šampinjonu (var izmantot citas sēnes)
1 iepakojums Mozarellas siera
1 sīpols
sāls
pipari
rozmarīns
3 tomāti
tomātu mērce
1 ola
ēdamkarote sviesta

Pagatavošana:

Siltā ūdenī iejauc raugu, sāli, piparus, eļļu, cukura, iemīca miltus. Samīca mīklu un liek uzrūgt siltā vietā.

Sasmalcina sīpolu, apcep sviestā, pieliek sēnes, apcep, līdz iztvaikojas šķidrums, pieliek sagrieztus tomātus, apcep, sāla, piparo. Apceptām sēnēm pieliek rozmarīnu.

Uzrūgušu mīklu sadala divās daļas. Vienu daļu izrullē plāni, liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. No mīklas izveido maliņas, lai pildījums labāk turētos uz mīklas. Mīklu pārsmērē at tomātu mērci, uzliek pildījumu, pārliek ar sagrieztu Mozarellu. Otru mīklas daļu izrullē plāksnē, pārklāj pāri pildījumam, rūpīgi aizspiež ciet malas, pārsmērē ar olu, mīklu sadursta ar dakšiņu vai dažās vietā siegriež ar nazi. Cep 210 grādos 20 minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu