Filmā atklās kā Vitnijas Hjūstones nāve ietekmēja «Grammy» ceremoniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Grammy» ceremonijas producenti izņēma vairākas scenārija daļas un pievienoja jaunas, kad uzzināja par popdīvas Vitnijas Hjūstones nāvi dienu pirms pasākuma, liecina jauna dokumentālā filma.

Reperis «LL Cool J» atklāja, ka vakara vadīšana nepilnu diennakti pēc Hjūstones negaidītās nāves esot bijis «grūtākais brīdis manā karjerā».

Viņš nolēma, ka ceremoniju jāatklāj ar lūgšanu, un producenti piekrita, kaut arī nezināja nevienu televīzijā pārraidītu pasākumu, kurš būtu sācies līdzīgi.

Steidzīgās izmaiņas atspoguļotas jaunā dokumentālā filmā «A Death in the Family: The Show Must Go On», kuras pirmizrāde notika pirmdien.

«Grammy» balvu pasniegšanas ceremonijas producents Kens Ērlihs sacīja, ka stundu pirms ziņām par Hjūstones nāvi viņš esot piedzīvojis vienu no karjeras augstākajiem punktiem, jo mūziķis Pols Makartnijs piedāvājis pasākuma nobeigumā izpildīt grupas «The Beatles» dziesmas no albuma «Abbey Road», kā arī spēlēt ar pasaulslaveniem ģitāristiem. Priekšnesums tika izveidots pavisam neilgi pirms Hjūstones nāves.

Ērlihs norādīja, ka viņam tobrīd šķitis, ka «varbūt pastāv Dievs».

Pēc popdīvas pēkšņās nāves producentiem bija «jāizdara kaut kas par godu Vitnijai», taču «nedrīkstēja aizmirst, ka tūkstošiem cilvēku nāca uz šo pasākumu, jo paši bija šogad izdarījuši ko ievērojamu, un viņiem vajadzēja izrādīt tikpat lielu cieņu».
Dokumentālajā filmā iekļautas intervijas ar «LL Cool J» un dziedātāju Dženiferu Hadsoni, kuri uzstājās, godinot mirušo popmūzikas leģendu. Tajā apskatāmi arī mēģinājumu ieraksti un intervijas ar mūziķiem Brūsu Springstīnu un Deivu Grolu, kuri uzstāšanos ar Makartniju raksturoja kā neaizmirstamu.

Februārī notikusī «Grammy» balvu pasniegšana pulcēja pie televizora ekrāniem gandrīz 40 miljonus skatītāju, kas ir otrais augstākais rādītājs pasākuma vēsturē. «Grammy» 1984.gada ceremoniju, kurā leģendārais mūziķis Maikls Džeksons ieguva astoņas balvas par albumu «Thriller», noskatījās 43 miljoni cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu