Ieguldīsim Latvijas pensionāru 900 miljonus brālīgās Lietuvas tautsaimniecībā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Ieguldīsim Lietuvas ekonomikā 900 miljonus latu, palīdzot viņiem uzcelt  Visiaginas atomelektrostaciju pie mūsu kopīgās robežas. Lai viņiem tiek ekonomikas attīstība, bet mums atompiesārņojuma draudi.

Ieguldot 900 miljonus Lietuvas ekonomikā, viņu tautsaimniecības IKP paaugstināsies par 7%. Radīsim jaunas darba vietas Lietuvas celtniekiem. Palielināsim Lietuvas nodokļu ieņēmumus, kurus samaksās uzņēmumi, kuri veiks darbus atomelektrostacijā. No mūsu ieguldītajiem 900 miljoniem  tiks samaksāti PVN, Ieņēmuma un sociālie nodokļi. Kāpēc  atbalstīt Lietuvas, ne mūsu tautsaimniecību?!! Tāpēc, ka ārzemēs un ES varas vīri to novērtēs, ka būsim globāli, nevis šauri, savas valsts intereses redzoši un domājoši. Vai mums patiešām ir vajadzīga mūsu pašu, reņģēdāju tautas novērtējums, un, vai kādam interesē vidēji aritmētiska Latvijas iedzīvotāja Ozolkalna domas, dzīves līmenis, darbs un novērtējums? Kam tas, atbalstīsim labāk brāļus lietuviešus!

Es uzskatu, ka mums vēl tālāk vajadzētu iet un palīdzēt Lietuvai ne tikai atomenerģētikas jomā, bet arī elektro enerģijas ražošanā no atjaunojamiem resursiem, ieguldot mūsu valsts naudu koģenerācijas staciju būvniecībā Lietuvā, tā radot jaunas darba vietas, kā arī palīdzēt lietderīgi izmantot enerģētisko biomasu, kas atrodas Lietuvas mežos un laukos, attīrot aizaugušās ceļu malas, elektrolīniju stigas utt.

Brīvdienās biju Cēsīs un priecājos, par to cik skaista ir saglabājusies vecā arhitektūra, lai gan restaurācija prasa lielus līdzekļus. Ķīnā ceļ veselas Rietumeiropas pilsētu kopijas no jauna, lai piesaistītu tūristus. Tūrisms no ekonomikas viedokļa ir viens no ienesīgākajiem uzņēmējdarbības veidiem, tāpēc es aicinu mūsu valstsvīrus ieguldīt naudu Lietuvas mazo pilsētiņu sakopšanā, lai tās vairāk piesaistītu tūristus un Lietuvas ekonomika plauktu un zeltu. Lai atgrieztos daudzie tūkstoši lietuviešu savā dzimtenē, kas devušies darba meklējumos uz ārzemēm, mēs palīdzēsim radīt jaunas darba vietas! Palīdzēsim brāļiem lietuviešiem, gan jau viņi mūsu labo gribu novērtēs un ja ne viņi, tad ES varenie gan novērtēs! Būs kādam no mūsu bāleliņiem ieņemt arī lielus vadošus posteņus ES un citās pasaules organizācijās, kā uzticamiem un izpildīgiem darboņiem.

Aicinu neapstāties ar palīdzību, ieguldīt arī citās Lietuvas tautsaimniecības nozarēs, kādreiz taču Lietuvā ražoja televizorus, ledusskapjus un citas preces, ko tagad iepērk no ārzemēm. Ieguldot samazināsim Lietuvas importu! Samazinot aizplūstošo valūtu no valsts ekonomikas, Lietuvai paliktu vairāk naudiņas pensijām, demogrāfijai.

Un, lai mūsu plāni nenojuktu, tos, kas teiks, var būt tomēr ieguldīsim Latvijā, nosauksim par Kremļa aģentiem un aicināsim drošības iestādes novērtēt viņu lojalitāti pret Latvijas valsti! Un, ja kāds ieteiks ņemt piemēru no Kārļa Ulmaņa, kas mērķtiecīgi, ieguldot Latvijas uzņēmumos valsts naudu, attīstīja pagājušā gadsimta 30-tajos Latvijas tautsaimniecību, nosauksim par oligarhu pakalpiņiem un viss būs darīts!

Es tikai sarkastiski skarbi pajokoju, latviešu gaumē, bet mēs taču varam saņemties un attīstīt mūsu tautsaimniecību, kā zaļāko un ekoloģiski tīrāko pasaulē. Izmantosim to, ka esam ne tikai ģeogrāfiski izdevīgā vietā, bet arī to, ka mūsu Latvijas zeme ir visskaistākā un zaļākā pasaulē! Jā, šāda rīcība prasa drosmi, atbildību un risku par izdošanos, nevis centīgu norādījumu pildīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu