Ekmanis: Arājs varētu izmēģināt spēkus bobslejā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas Bobsleja federācija (LBF), gatavojoties jaunajai sezonai, satraukusies par sporta veida nākotni valstī un vēlas vairot izlases rezervju pieredzi, sarunā ar aģentūru LETA izteicās LBF viceprezidents Zintis Ekmanis.

Lai vairotu izlases rezerves un meklētu jaunus sportistus, kuri radītu konkurenci pašreizējiem izlases līderiem un attīstītos par augstas klases bobslejistiem, LBF pagājušajā mēnesī rīkoja ikgadējos bobslejistu atlases testus, ar kuru rezultātiem Ekmanis palicis apmierināts.

Aizvadītajos testos izvēlēti seši sportisti, kuri jau iekļāvušies izlases vasaras treniņos. Tajos ierasti tiek veikts smagākais darbs pirms jaunās sezonas.

«Agrākā pieredze rāda, ka no šādiem testiem izaug sportisti, kuri laika gaitā spēj iekļauties izlasē un izkaro vietu pirmajās divās ekipāžās,» izteicās Ekmanis. «Tomēr šajā jautājumā vienmēr primārais atskaites punkts ir pieredze, kuru jaunie sportisti var iegūt, sacenšoties Eiropas kausa posmos.»

«Citos sporta veidos atbalsts jauniešu izlasēm vienmēr tiek paredzēts, kamēr Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atbalsts nosedz trešo daļu tā, kas nepieciešamas pirmajām divām Pasaules kausa sacensībās startējošajām ekipāžām. Tikmēr sportistu dalība Eiropas kausa posmos, kur tiek krāta neatsveramā pieredze, ir tikpat svarīga, tomēr par atbalsta sniegšanu šiem sportistiem netiek domāts,» uzsvēra Ekmanis. «Mums ir absolūti nepieciešams akcentēt nozīmi pēc atbalsta izlases vadošo ekipāžu rezervēm. Arī aizvadītajā sezonā, kad traumu dēļ pirmajās divās ekipāžās iesaistījās rezerves sportisti, zaudējām cerības uz labām vietām tikai pieredzes trūkuma dēļ.»

Tomēr arī pirms jaunās sezonas Ekmanis ir optimistiski noskaņots par izlases spējām, izceļot, ka neviens no pērnās sezonas līderiem neapsver iespēju mest bobsleju pie malas, un neslēpjot, ka nākotnē komandu varētu papildināt arī Latvijas labākais sprinteris Ronalds Arājs.

«Ar Arāju runāju pagājušajā gadā, kad viņš izteica gatavību pēc Londonas olimpisko spēļu sezonas izmēģināt spēkus kā bobsleja stūmējs. Lai arī sportists ar šādām fiziskajām īpašībām mums nešaubīgi būtu noderīgs, arī viņam nāktos pierādīt savu lietderību un izkarot vietu vadošajās ekipāžās. Garantijas šajā sporta veidā nav nevienam, tāpēc grūti pateikt, vai Arājs būtu spējīgs uzreiz izkonkurēt vadošos stūmējus. Nav jau arī zināms, vai šī lieta viņam ies pie sirds» uzskata Ekmanis. «Viens šāds precedents izlasē gan ir, kad teju uzreiz par vienu no līderiem kļuva Oskars Melbārdis.»

Ekmanis nesen atgriezies no Soču olimpisko spēļu trases, kur secinājis, ka starta ieskrējiens ir ideāli piemērots sprinterim. «Starts tur iet lejā no kalna un ir piemērots stūmējiem, kuri ir izteikti sprinteri ar lielu ātruma spēku. Šādā ziņā uz Arāju var skatīties cerīgi.»

Tāpat Ekmanis izcēla faktu, ka no 2. līdz 8. jūlijam Ventspilī viesosies Japānas bobslejisti, kuri paši izvēlējušies Latviju par labāko vietu, kur vairot savas bobsleja zināšanas.

«Vai Latvijā ir daudz tādu nozaru, kur pie mums japāņi vēlas braukt mācīties?» retoriski vaicā LBF viceprezidents.

Aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Edgara Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Pagājušā sezonā Melbārdis triumfēja pasaules junioru čempionātā gan divnieku, gan četrinieku konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu