Čehs: Vairs nekad nepieļaušu tik muļķīgu kļūdu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čehijas futbola izlases slavenais vārtsargs Petrs Čehs pēc viņam neraksturīgi rupjās kļūdas Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē pret Grieķiju nozvērējies vairs nekad nepieļaut šādas aplamības.

Kā ziņots, pie pirmās uzvaras Eiropas čempionāta A apakšgrupā otrdien tika Čehijas izlase, kas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 2:1 pārspēja Grieķijas valstsvienību.

Otrajā puslaikā Grieķijas izlase vienīgos vārtus guva pēc rupjas Čeha kļūdas izgājienā, 53.minūtē burtiski atdodot bumbu uz maiņu nākušajam Fanim Gekam, kurš netraucēts raidīja bumbu tukšajos Čehijas valstsvienības vārtos.

«Tā situācija izskatās komiska, taču tādas lietas futbolā mēdz notikt. Tā bija mana vaina. Zinu, ka pieņēmu ļoti sliktu lēmumu, pārāk ātri cenšoties noķert bumbu,» izteicies 30 gadus vecais Anglijas kluba Londonas «Chelsea» vārtsargs.

Minētajā epizodē Čehs uzkliedza aizsargam Tomašam Sivokam, lai viņš atbrīvo ceļu, bet pēc tam ļāva bumbai izslīdēt no rokām.

«Tomašs apstājās pareizi. Es iekliedzos un tad salaidu visu dēlī,» tiešs bija Čehs. «Es varēju vienkārši pagaidīt, taču sāku steigties - iestājās sekundi ilga panika.»

«Galvenais, ka pratām līdz spēles beigām nosargāt pārsvaru. Pēc zaudētājiem vārtiem nozvērējos, ka neļaušu tam atkārtoties, tāpēc atlikušajos izgājienos biju divtik apņēmīgs,» piebilda Čehs. «Domāju, ka ar šo man pietiek. Tik muļķīgas kļūdas vairs nekad nepieļaušu.»

Otrajā šīs grupas otrās kārtas spēlē otrdien neizšķirti 1:1 cīnījās Krievijas izlase un viena no turnīra mājiniecēm Polija.

Tādējādi pēc divām kārtām pirmo vietu A apakšgrupā ar četriem punktiem ieņem Krievija, kurai ar trim punktiem seko Čehija. Polijas izlase iekrājusi divus punktus, bet Grieķijas kontā viens punkts.

Noslēdzošajā, trešajā, spēļu kārtā šīs grupas ietvaros sestdien Grieķija tiksies ar Krieviju, bet Čehija spēkosies ar Poliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu