Līgo darbnīcas, ekspresizstādes, koncerti un daudz, kas cits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ikviens var ielīgot Jāņus, gatavot dāvanu Līgai un Jānim.

Pirmsjāņu laikā Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā porcelāna apgleznošanas un veidošanas darbnīcu jau no 12.jūnija, no 12.00 līdz .15.00 Līdzās citiem dekoratīviem un praktiskiem porcelāna priekšmetiem, kas muzejā pieejami apgleznošanai, Līgo darbnīcas sniedz iespēju sagatavot savu Līgo suvenīru, porcelāna ozollapas un citas ļoti personiskas un īpašas vasaras saulgriežu dāvanas. Apmeklētājiem būs pieejami arī spiedogi ozollapu, dekoratīvu rakstu un augu motīvu formā. Iedvesmoties radošam darbam palīdzēs Rīgas porcelāna mākslinieku darbi ekspresizstādē LĪGO PORCELĀNĀ, kas apskatāma līdz pat 30.jūnija, atsaucot atmiņā latviešu Līgo svētku svinēšanas tradīcijas un palīdzot iejusties svētku gaisotnē, portālu «Apollo» informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība. 

Rīgas Jūgendstila muzejā no 19. līdz 24.jūnijam Zāļu nedēļa. 

Sadarbībā ar Latvijas Universitātes Botānisko dārzu muzeja interjerā skatāmi ziedi un telpaugi. 20.jūnijā 15.00 Svētkus muzejā ielīgos Tautas tradīciju kopa BUDĒĻI, 21.jūnijā 16.00 koklētāju ansambļa TEIKSMA koncerts. Jāņos mainīts muzeja darba laiks: muzejs atvērts 23.jūnijā no 10.00 līdz 15.00 un 24.jūnijā no 12.00 līdz 18.00. 

Kultūras un atpūtas centrā IMANTA 22.jūnijā 18.00 pūtēju orķestra FANFARA uzstāšanās, no 18.30 jaukto koru ielīgošanas dziesmas un tautas deju kolektīvu priekšnesumi. Lielo Jāņu ugunskuru kurināsim 19.30, bet no 20.00 sāksies Zaļumballe, to spēlēs grupa KOMPROMISS. Kultūras centra IĻĢUCIEMS pagalmā ielīgošana sākas 21.jūnijā 17.00 ar bagātīgu Jāņu zāļu klāstu, vaiņagu vīšanu un ritualizētu uzvedumu, kuru vadīs saimniece un saimnieks- Iveta un Vidvuds Medeņi. Lustīgi danči, rotaļas un Jāņugunis ļaus sajust svētku atmosfēru arī Iļģuciema Zāļu tirgū, kas kultūras centra pagalmā 21.06. notiks no 16.00 līdz 20.00, bet 22.jūnijā no 10.00 līdz 17.00, svētku programmu kuplinās HĀGENSKALNA MUZIKANTI, koru un tautas deju kolektīvu uzstāšanās. Kultūras pils Ziemeļblāzma rīko svētkus Vecmilgrāvī, aicinot līgotājus no Vecāķiem, Sarkandaugavas, Mangaļsalas un Jaunciema. Ielīgošana ar kuplu amatierkolektīvu skaita piedalīšanos notiks kultūras pils pagaidu mājvietā Skuju ielā 29 ar sadancošanos un sadziedāšanos 16.00, še Jāņu tēvs būs aktieris Normunds Bērzs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu