Zatleram diagnosticēts vēzis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Eksprezidentam Valdim Zatleram (RP) diagnosticēts vēzis, to Zatlers jau pēc veiktās operācijas atklājis intervijā žurnālam «Ir».

«Man bija prostatas vēzis, pietiekami nopietni,» atklājis eksprezidents. Kaut operācija jau izdarīta, viņam priekšā stāv sarežģīts ārstēšanās process.

Eksprezidents intervijā stāsta, ka diagnozi uztvēris kā skarbu realitāti.

«Man nebija tā fāze, kad cilvēks cenšas sevi kaut kā apmānīt. Drusku pajokoju - tas nozīmē, ka 100 gadus jau vairs nenodzīvošu. Bet es stāvu stingri ar abām kājām uz zemes. Es gribu, lai man ir ārsts, kam varu cilvēcīgi un profesionāli uzticēties. Gribu tuvu pie mājām, saviem tuvākajiem, esmu pilnīgi pārliecināts - tas ir tas, kas vajadzīgs,» sacījis Zatlers.

Runājot par slimības iemesliem, Zatlers norāda, ka viens no faktoriem ir tas, ka 1986.gadā viņš divus mēnešus Černobiļā piedalījies glābšanas darbos pēc atomreaktora avārijas. «Otrs faktors - noteikti ir kāds iekšējs konflikts. Tā ir mana personīgā teorija, ko stāstīju saviem pacientiem: ar jums tagad ir notikusi nelaime, mēs palīdzēsim, bet jums ir jāsaprot, kādas izmaiņas jāizdara savā domāšanā un dzīvē, jo ir kāds iemesls, kāpēc tā ir noticis,» stāsta Zatlers.

Viņš atzīst, ka šobrīd vēlas būt pozitīvs piemērs tam, kā cilvēks tiek galā ar savu audzēja diagnozi. «Dara to, ko viņš ir iesācis, nevis vaimanā. Jūs nesagaidīsit, ka es sākšu vaimanāt,» tā Zatlers. 

Jau ziņots, ka Zatlers veselības problēmu dēļ tuvākajos mēnešos attālināti iesaistīsies politikā.

<em>Zatleram nopietnas veselības problēmas</em>

<em>Zatlers kliedē mītus un stāsta, cik ilgu laiku pametīs &laquo;lielo&raquo; politiku</em>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu