Klāt Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas diplomandu prezentāciju diena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

14. jūnijā no plkst. 16:00 līdz 19:00 Latvijas Mākslas akadēmijā notiks Dizaina nodaļas diplomdarbu prezentāciju diena. Vakara gaitā Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu diplomandi strādās katrs savā stendā izstādē «Radars» un atbildēs uz apmeklētāju jautājumiem. Prezentācijas tiek veidotas dizaina meses formātā, un tās apmeklēt aicināti visi interesenti, tostarp dizaina profesionāļi, uzņēmēji, industriju un augstskolu pārstāvji, žurnālisti un dizaina studiju reflektanti.

Topošo absolventu prezentāciju diena notiek Mākslas akadēmijas ikgadējo Dizaina diplomandu dienu ietvaros. Dizaina diplomandu dienās un tām par godu iekārtotajā izstādē «Radars» piedalās Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas dizaina, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozaru diplomandi.

Izstāde «Radars», kas līdz š.g. 30. jūnijam apskatāma Mākslas akadēmijas telpās, apmeklētājus aicina atklāt Dizaina nodaļas studentu ideju radošumu, trajektoriju un to rezonansi. Izstādes ekspozīcijā tverts viss jaunais, tā signalizē par pārmaiņām savā teritorijā un reģionā, kā arī sniedz impulsus svaigām un neredzētām idejām. Šogad Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu absolvē četrdesmit jauni dizaineri, kuri ir gatavi dalīties ar saviem diplomdarbiem, lai plašākam nozares speciālistu un interesentu lokam darītu zināmus savus tuvākos mērķus un noteiktu attālumu un virzienu uz dizaina nākotnes tendencēm.

Dizaina diplomandu dienu mērķis ir veidot dialogu ar uzņēmējiem un žurnālistiem un attīstīt sadarbību ar citu augstskolu studentiem un mācībspēkiem jaunu produktu un pakalpojumu izstrādē. Vienlaikus Dizaina diplomandu dienas ir unikāla iespēja dizaina studiju reflektantiem un citiem apmeklētājiem uzzināt vairāk par Dizaina nodaļas apakšnozaru – funkcionālā dizaina, vides mākslas, metāla dizaina un modes mākslas – piedāvātajām studiju programmām, to līdzšinējiem sasniegumiem un nākotnes iecerēm.

Mākslas akadēmijas Dizaina diplomandu dienas 2012 ir iespēja iepazīties un sākt sadarbību jaunajiem Latvijas dizaineriem, radošiem uzņēmējiem un dizaina lietotājiem. Izstādes mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar jaunākās Latvijas dizaineru paaudzes veikumu, veicināt izpratni par dizaina procesiem, pielietojumu, metodēm un kontekstu.

Izstāde katram apmeklētajam atgādinās par dizainera spēju atklāt cilvēka vajadzības, vizualizēt nākotni un mainīt to, kā mēs dzīvojam un strādājam. Šogad izstādē ir skatāma arī kino hronika, kas stāsta par Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas vēsturi un par Latvijas dizaina attīstību 20. gadsimtā.

Izstādes darba laiki:

  • Otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11:00 - 18:00
  • Ceturtdien: 11:00 - 19:00
  • Pārtraukums: 14:30 - 15:00

Izstāde slēgta svētdienās un pirmdienās, kā arī š.g. 25. jūnijā.

  • Ieeja bez maksas.

Izstādes «Radars» norises vieta:
Latvijas Mākslas akadēmijas Sporta zāle; Kalpaka bulvāris 13, Rīga

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu