«Suitu tirgus» un koncertuzvedums «Jāņu nakts mistērija» Kalnciema kvartālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

22. jūnijā 16.00-23.00 notiks «Suitu tirgus», kad Kalnciema kvartālā jau tradicionāli viesosies un dziedās Alsungas Suitu sievas. Būs kurzemnieku īpašie ēdieni, puķes, zāles un vainagu pīšana. Tirdziņā būs dažnedažādi zemnieku un amatnieku izstrādājumi, pašbrūvēts alus, mājās cepta maize, rauši, sieri un daudz citu gardumu svētkiem.

Savukārt 21.30 visi aicināti uz vērienīgu koncertu «Jāņu nakts mistērija».

«Jāņu nakts mistērija» koncertuzvedumā piedalās - Kristīne Kārkle-Puriņa (balss, vijole), Zane Šmite (balss, vargans), Ilze Grunte (ģitāra), Ilmārs Puriņš (bungas), Ainārs Majors (bass) un jauniešu koris «Mūza».

Jāņos visa daba ir pilnbriedā, tā ir uzziedējusi, sakrājusi dziedinošu spēku un dod mums – mūždien aizņemtajiem cilvēkiem iespēju to izbaudīt. Mūsdienu cilvēks, noskrējies darbos un aizsedzies ar pienākumiem reizēm aizmirst, cik svarīgi ir nesteidzīgi salasīt pļavā puķes, izpušķot māju  un novīt pašam savu vainagu. Tad iedzert alu, ēst pašu sietu sieru un pie ugunskura dziedāt Jāņu dziesmas kopā ar draugiem un tuviniekiem. Tad iet rotaļās un dancot, atrast laiku pasēdēt pirtī un iet peldēties rasā un .... līdz Saule aust.

Šī koncertuzveduma veidotāji, grupas mūziķi, jauniešu koris «Mūza» uzskata, ka latviešu tradīcijas nav  vecmodīgas. Jāņi arī mūsdienās ir būtiska mūsu identitātes daļa, tāpēc uzturēt Jāņu tradīcijas ir svarīgi. Aicinām kopā atcerēties un izdziedāt Jāņu dziesmas, lai būtu ko dziedāt svētkos savā pulkā.

Sekojiet līdzi Kalnciema kvartāla programmai: «kalnciemaiela.lv», «facebook.com/kalnciemaiela», «twitter.com/kalnciemaiela».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu