Naktī plosījies liels pērkona negaiss

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Piektdienas nakts otrajā pusē un agrā rītā negaisa mākonis, kas aptvēra lielu daļu Latgales, nesa intensīvu zibeņošanu un lietu, vietām stipras lietusgāzes, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pērkona negaiss no austrumiem lēnām pārvietojas uz rietumiem un pamazām zaudē spēkus. Simts vietās Latgalē, galvenokārt Krāslavas un Zilupes novadā, reģistrēti īslaicīgi elektroapgādes atslēgumi, liecina akciju sabiedrības «Sadales tīkls» operatīvā informācija, un tie, iespējams, bija saistīti ar zibens spērieniem.

Piektdienas rītā Latvijā ir daļēji apmācies laiks, līst vietām Latgalē, lietus sasniedzis arī Sēliju (Zemgales austrumus), bet no Lietuvas nākoši nelieli lietus mākoņi skar Kurzemes dienvidus.

Dominē lēns ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra rīta agrumā pazeminājās līdz +7..+14 grādiem, Ventspils lidostā reģistrēti +6 grādi.

Rīgā neliels mākoņu daudzums un ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra pilsētas centrā naktī nenoslīdēja zemāk par +13 grādiem, Pierīgā gaiss atdzisa līdz +9..+12 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,6 grādiem Ventspils ostā līdz +24,5 grādiem Alūksnē, un valsts lielākajā daļā temperatūra pakāpās virs +22 grādiem.

Līdz ar to 14.jūnijs bija siltākā diena Latvijā kopš 22.maija. Ultravioletās radiācijas indekss ceturtdien Rucavā paaugstinājās līdz 6,3.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu