Nekustamo īpašumu Kuldīgas ielā, Rīgā atsavinās sabiedriskām vajadzībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāti trešajā, galīgajā, lasījumā akceptēja nekustamā īpašuma Rīgā, Kuldīgas ielā, atsavināšanu sabiedriskām vajadzībām, lai izbūvētu satiksmes mezglu Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielas krustojumā.

Valteram Klucim piederošo īpašumu Pārdaugavā veido zemesgabals 1013 kvadrātmetru platībā, divas daudzdzīvokļu mājas un šķūnis.

Pēc atsavināšanas visu minēto īpašumu, izņemot šķūni, Rīgas pašvaldība ierakstīs zemesgrāmatā uz sava vārda. Šķūnis no Saeimā pieņemtā likumprojekta iepriekš tika izslēgts ārā Saeimas Juridiskā biroja ieteikuma dēļ.

Īpašuma atsavināšana ir iespējama, tikai pieņemot likumprojektu, jo pašvaldībai neizdevās vienoties ar Kluci par īpašuma iegādi - īpašnieks prasījis lielāku summu nekā īpašuma tirgus vērtība, kas ir aptuveni 360 000 latu, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Burovs norādīja, ka šis īpašums ir vienīgais šķērslis Daugavgrīvas rekonstrukcijas projekta veiksmīgai pabeigšanai, bet tā alternatīvas būtu daudz dārgākas - pašvaldībai nāktos būvēt tuneli vai satiksmes pārvadu.

Kā ziņots, pērn novembrī Pārdaugavā pie Vanšu tilta sākti vērienīgi transporta mezgla būvdarbi. Plānots paplašināt Daugavgrīvas ielas posmu, esošajai brauktuvei blakus izbūvējot jaunu divu joslu brauktuvi pretējā virzienā. Tāpat tiks uzbūvēts jauns tilts pār Zunda kanālu.

Projektu plānots realizēt līdz 2013.gada beigām, tā kopējās izmaksas ir 21 miljons latu.

Zunda kanāla kreisajā krastā pie Vanšu tilta top divi vērienīgi nekustamā īpašuma projekti - augstceltņu komplekss «Z Towers» un daudzfunkcionāls tirdzniecības, biroju un izklaides centrs «Zunda». 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu