Francija: Parīzei un Berlīnei eirozonas krīzi vajadzētu atrisināt kopīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Francijas premjerministrs Žans Marks Ero piektdien paziņoja, ka Francijai un Vācijai vajadzētu strādāt «roku rokā, lai atrastu risinājumu Eiropas izvešanai no krīzes.»

Intervijā radiostacijai «Europe 1» Ero norādīja, ka ilgstošās eirozonas parādsaistību krīzes atrisināšanai «būs nepieciešams spēcīgāks dialogs par to, kāds veikts līdz šim».

Viņš arī uzsvēra, ka pilnīgi noteikti netiek veidota koalīcija, lai izolētu Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kura aizstāv taupības pasākumus, kurus Francija vēlas atvieglot par labu izaugsmes veicināšanai.

Jau iepriekš uzskatīts, ka spēcīgas Francijas un Vācijas partnerattiecības ir nozīmīgs faktors eirozonas progresa veicināšanai.

Tikmēr Francijas prezidents Fransuā Olands ceturtdien Romā tikās ar Itālijas premjerministru Mario Monti, kurš kopīgā preses konferencē sūdzējās, ka nav panākts pietiekams progress krīzes atrisināšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu