Pieteikšanās konkursam «Gada balva dizainā 2012» jau sākusies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau piekto gadu Latvijas Dizaineru savienība (LDS) aicina dizainerus un dizaina pasūtītājus piedalīties un parādīt sevi konkursā » Gada balva dizainā 2012», kas notiek starptautiskās izstādes «Baltic Furniture 2012» ietvaros. Darbu pieteikumu pieņemšana ir jau sākusies un ilgs līdz 20. jūlijam, portālu «Apollo» informēja Sabīne Koklačova , LDS priekšsēdētāja vietniece.

Savus darbus iesniegt tiek aicināti visi dizaineri, arhitekti un nozarē studējošie. Šogad īpaši tiek aicināti dizaina pasūtītāji vai ražotāji iesniegt un paslavēt sava dizainera paveikto darbu, kas dod lielisku iespēju iegūt atpazīstamību produktam vai objektam, kā arī saņemt prestižu starptautiskas žūrijas vērtējumu un nacionālas nozīmes balvu.

Konkursa » Gada balva dizainā 2012» mērķis ir noteikt labākos divu aizvadīto gadu dizaina sasniegumus Latvijā, apzināt un popularizēt kvalitatīvākos dizaina projektu risinājumus.  

Kā katru gadu, darbus iespējams pieteikt septiņās dizaina kategorijās: Interjera dizains, Modes/tekstila dizains, Foto dizains, Rūpnieciskais dizains, Iepakojuma dizains, Vides dizains, Grafiskais dizains un Neformālais dizaina konkurss «TU RĪGA»  

Lai veicinātu dizaina izglītību un attīstību Latvijā, konkursa «Gada balva dizainā 2012» ietvaros ikvienam būs iespēja iesniegt savu darbu neformālajā dizaina konkursā «TU RĪGA», kura tēma šogad ir TURĪGUMA daudzināšana un sa-tu-rīga dizaina asprātīgi meklējumi. Konkurss, kas aicina ikvienu radošo personību uzdrīkstēties paspēlēties. TU RĪGA.  

Visi iesniegtie un konkursa nolikumam atbilstošie darbi būs apskatāmi Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā izstādes «Baltic Furniture 2012» laikā un katram darbu iesniedzējiem būs iespēja saņemt drukāto «Gada Balva dizainā 2012» katalogu.  

Konkursu organizē LDS sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, Schneider Electric Latvija, Duravit un Valsts Kultūrkapitāla Fondu.

Konkurss «Gada Balva dizainā» līdz šim ir izpelnījies lielu mediju un sabiedrības uzmanību. 2011. gadā konkursa septiņās nominācijās tika pieteikti 101 projekti, no kuriem 29 bija jauno dizaineru individuālie pieteikumi, savukārt 2010. gadā tie sasniedz pat 170 autoru 215 projektus. Konkursa skates apmeklējums Ķipsalā pērn bija 25 000 viesu un interesentu, no kuriem profesionālo apmeklētāju grupā bija 8 800 viesu.

www.design.lv

Kā zināms, Baltijas mēbeļu un interjera izstāde «Baltic Furniture 2012» Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks no 4. līdz 7. oktobrim Ķīpsalā, kur varēs novērtēt Baltijas valstu mēbeļu ražotāju un dizaineru ekspozīcijas. Izstādes akcenti – kvalitatīvas, funkcionālas mēbeles un dizains visdažādākajās tā izpausmēs! 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu