Latviešu aktieris Mārtiņš Kalita atveidos galveno lomu Ņikitas Mihalkova filmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Hibneris

No provēm Maskavā ir atgriezies aktieris Mārtiņš Kalita, kurš ir apstiprināts galvenajai lomai Ņikitas Mihalkova filmā, kas tiks veidota pēc krievu rakstnieka un dzejnieka Ivana Buņina darba «Saules dūriens».

Filmēšana sāksies augustā, un tā notiks līdz gada beigām. Filma tiks uzņemta ne tikai Krievijā, bet atsevišķas ainas arī Ukrainā un Šveicē.

«Pirms gada aktieris Egons Dombrovskis mani iepazīstināja ar producenti Gordanu Miļevčiču, viņa ievietoja manu portfolio datubāzē,» par to, kā viss sācies, stāsta Kalita. «Viņai piezvanīja, palūdza vēl nosūtīt manas fotogrāfijas, un, kad tas tika izdarīts, Mihalkovs vēlējās ar mani tikties klātienē, jau iepriekš atsūtot scenārija tekstu, režisora eksplikāciju un trīs ainas, kuras man bija jāsagatavo,» stāsta aktieris.

Kalita norāda, ka gatavojies nopietni, «lai vēlāk nenāktos nožēlot, ka neesmu darījis pilnīgi visu, kas manos spēkos». Procesa laikā centies domāt tikai par savu varoni un to, kas jādara, nevis to, ka viņš dosies uz provēm pie Mihalkova.
«Ar režisoru daudz runājām arī par manu darbu Liepājas teātrī, repertuāru un ikdienišķām lietām. Kopumā viss prasīja kādas piecas stundas. Liepājā atgriezos otrdien un pēc četrām dienām uzzināju, ka esmu apstiprināts lomai. Uz Maskavu došos jūlijā, lai pienācīgi sagatavotos filmēšanas procesam,» piebilst Kalita.

Mārtiņš Kalita ir Liepājas teātra aktieris kopš 2010.gada, kad teātrī ienāca Klaipēdas Universitātes aktieru kurss. Līdz šim nozīmīgākās lomas viņa karjerā bijušas - Aleksejs Dmitrijevičs Stibeļovs - L.Andrejeva «Sods un noziegums» («Katrīna Ivanovna»), Aleksis - L.Gundara «Advents Silmačos», Bils - R.Hodona «Šikās kāzas», Bernardo - L.Bernsteina, A.Lorenta, S.Sondheima, Dž. Robina «Vestsaidas stāsts», Edgars - R. Blaumaņa «Ugunī» u.c.

Aktieris turpinās darbu arī Liepājas teātrī, kur ieradīsies, lai spēlētu repertuārā esošajās izrādēs.

Kā uzsver teātra direktors Herberts Laukšteins: «Mārtiņš ir Liepājas teātra jaunais aktieris, kurš aktīvi tiek iesaistīts repertuārā. Ņikita Mihakovs ir pasaules līmeņa kinorežisors. Buņina «Saules dūriens» ir literatūras šedevrs. Šāda kombinācija laimesratā iekrīt ļoti reti. Tādu gadījumu ir jāizmanto! Kaut arī teātrim ir uzlikta papildus spriedze, plānojot repertuāru un jauniestudējumus, es personīgi atbalstu šo iespēju.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu