Trapatoni: Esmu ļoti lepns par Īrijas izlases iekļūšanu finālturnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par spīti Īrijas futbola izlases nesekmīgajam sniegumam šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā, arī turpmāk tās galvenā trenera posteni vēlas saglabāt itāļu speciālists Džovanni Trapatoni.

Pirmajās divās Eiropas čempionāta C apakšgrupas spēlēs Īrijas izlase piedzīvojusi divus zaudējumus, ar 1:3 piekāpjoties Horvātijai un ar 0:4 atzīstot pašreizējo pasaules un Eiropas čempionu spāņu pārākumu.
 
Īrijas izlase tādējādi kļuva par pirmo turnīrā, kas zaudējusi izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Tas komandas apkārtnē radījis zināmu neapmierinātību ar 73 gadus vecā Trapatoni darbu.
 
«Domāju, ka viss treneru korpuss ir pelnījis turpināt darbu,» izteicies Trapatoni, kurš komandu vēlas vadīt arī 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. «Galvenais iemesls manai nostājai slēpjas pavisam vienkāršā apstāklī - tieši šie treneri palīdzējuši komandai pēc 24 gadu pārtraukuma spēlēt finālturnīrā.»
 
«Pašreizējo treneru darba laikā komandā ienākuši ļoti daudz jaunu spēlētāju. Mums visiem ir tiesības palikt. Nezinu, ko šajā jautājumā domā prese, bet es esmu ļoti lepns par Īrijas izlases iekļūšanu finālturnīrā,» izcēla treneris. «Manī ir entuziasms darbu turpināt.»
 
Pēc kvalificēšanās Eiropas čempionāta finālturnīram Trapatoni uz diviem gadiem pagarināja līgumu par komandas vadīšanu, kas viņam teorētiski ļauj turpināt darbu arī 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās. Tajās īriem jāsacenšas vienā grupā ar Vāciju, Zviedriju, Austriju, Kazahstānu un Fēru salām.
 
«Kad komanda zaudē, vainīgs ir tikai treneris. Tomēr vēlos izcelt, ka abos līdzšinējos mačos esam ielaiduši vārtus pašās pirmajās minūtēs. Šai komandai vēl jākrāj pieredze šāda līmeņa turnīros,» piebilda Trapatoni.
 
Pēc divām kārtām C apakšgrupā pa četriem punktiem ir Spānijas un Horvātijas izlasēm, bet labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ pirmajā vietā atrodas spāņi. Itālijas izlases kontā tikmēr divi punkti, bet Īrija pie punktiem nav tikusi.
Pēdējā spēļu kārtā pirmdien Horvātija tiksies ar Spāniju, bet Itālija spēkosies ar Īriju.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu