Mavrodi pārtrauc «MMM-2011» finanšu piramīdu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Finanšu piramīdas «MMM-2011» izveidotājs Sergejs Mavrodi sestdien paziņoja, ka «pašreizējos apstākļos ir vienkārši neiespējami» atsākt tās darbību.

Viņš atgādināja, ka pirms dažām nedēļām «MMM-2011» tika noteikts «miera stāvoklis» un apturēta naudas izmaksa, kas bija atbilde uz runām par drīzu finanšu piramīdas krahu un aktīvo naudas izņemšanu.

Kā vienu no iemesliem «MMM-2011» darbības apturēšanai Mavrodi minēja pret viņu ierosinātās krimināllietas.

Mavrodi sola visus «MMM-2011» līdzekļus novirzīt, lai norēķinātos ar ieguldītājiem, taču «visiem naudas», saprotams, nepietiks». Trūkstošos līdzekļus Mavrodi cer iegūt ar jaunu piramīdu «MMM-2012», bet ar «MMM-2011» noguldītājiem norēķināties divu līdz trīs mēnešu laikā.

Mavrodi 2011.gada janvārī paziņoja par jaunas investīciju programmas dibināšanu, solot tās dalībniekiem ikmēneša ieņēmumus 20% līdz 30% apjomā.

Krievijas visu laiku lielākā finanšu piramīda «MMM» atjaunotā variantā bez Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licences darbojās arī Latvijā. Pagājušā gada nogalē FKTK rīcībā nonāca informācija par nelicencētu ieguldījumu un noguldījumu pakalpojumu sniegšanu Latvijā, ko veic uzņēmums ar nosaukumu «MMM-2011».

Jūnija sākumā Lietuvas atbildīgie dienesti apturēja «MMM-2011» darbību, šādu lēmumu pamatojot ar likumu pārkāpumiem. Pēc Lietuvas Bankas lūguma Lietuvas Ģenerālprokuratūra jau kopš marta strādā pie šīs lietas, un 4.jūnijā aizturēti vairāki aizdomās turamie.

Aizturētie pieci cilvēki tiek turēti aizdomās par krāpniecību, nelikumīgu īpašuma iegādi un finanšu piramīdas izveidi. Arestēti visi īpašumi, kuri varētu palīdzēt atmaksāt klientu zaudējumus.

Pēc izmeklētāju aprēķiniem, «MMM-2011» no Lietuvas klientu noguldījumiem ieguvis 1,5 miljonus litu (306 000 latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu