Eiropas čempionāts kamaniņu sportā turpmāk notiks katru gadu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas čempionāts kamaniņu sportā turpmāk notiks katru gadu nevis ik pēc diviem, kā tas bija līdz šim, sestdien nolemts Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) 60.kongresā Rīgā.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF), šīs izmaiņas notikušas, delegātiem apstiprinot iepriekš FIL komisijās izstrādātos priekšlikumus par kontinentālo čempionātu rīkošanu. Tie paredz, ka katras sezonas laikā notiks Amerikas un Eiropas čempionāti. Šīs nebūs atsevišķas sacensības, bet tās notiks Pasaules kausa posma ietvaros.

FIL kongresā nolemts, ka 2013. gada Eiropas čempionāts notiks Vācijas pilsētā Oberhofā.

Uz 2014. gada Eiropas čempionāta rīkošanu pretendē arī Sigulda, kur šāda mēroga sacīkstes notikušas divas reizes - 1996. un 2010. gadā. Lēmums par 2014. gada čempionāta mājvietu oficiāli vēl nav pieņemts. To paredzēts izdarīt, sastādot 2013./2014. gada sezonas kalendāru.

Latvija tiek uzskatīta par galveno pretendenti uz čempionāta rīkošanu.

Rīgā sestdien apstiprināts arī gaidāmās sezonas starptautisko sacensību kalendārs. 2012./2013. gada sezonā notiks deviņi Pasaules kausa posmi, kā arī pasaules čempionāts, kas šoreiz notiks Vistleras trasē Kanādā.

Tāpat sestdien FIL kongresā noteiks 2016. gada pasaules čempionāta mājvietu.

Latvija jau ir tikusi pie tiesībām 2015. gadā Siguldā rīkot pasaules čempionātu.

Kā ziņots, nākamās sezonas Pasaules kausa izcīņas posms kamaniņu sportā Siguldā notiks decembrī, nevis, kā ierasts līdz šim, februārī. Siguldas posms paredzēts kā ceturtais sezonas kalendārā un norisināsies 15. un 16. decembrī.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu