Štelmahers vadīs U-20 izlasi, kandidātos arī Timma un Bricis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par Latvijas U-20 basketbola izlases galveno treneri apstiprināts Roberts Štelmahers, kuram palīdzēs Artūrs Štālbergs, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Līdz šim U-20 izlases galvenais treneris bija Agris Galvanovskis, tomēr viņš amatu pameta pēc kļūšanas par Ukrainas komandas «MBK Mykolaiv» galveno treneri. Tikmēr Štelmaheram iepriekš bija plānots darbs Latvijas pieaugušo valstsvienības treneru korpusā, tomēr viņam to nācās atstāt pēc tam, kad viņš tika apstiprināts par BK «Ventspils» galveno treneri.

Komanda pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionātam uzsāks gatavoties jau pirmdien, bet tās kandidātu sarakstā iekļauti arī basketbolisti, kuri šosezon tika vainoti naudas likšanā uz savas komandas zaudējumiem.

Kaut iepriekš Galvanovskis un LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps solīja, ka abi vaininieki izlasē netiks aicināti, LBS tagad atklājusi, ka Jānis Timma un Artūrs Bricis saņēmuši nosacītas viena gada diskvalifikācijas.

«Izskatot U-20 izlases kandidātu sarakstu, LBS valde vērsa uzmanību uz Jāņa Timmas un Artūra Briča sezonas laikā pieļautajiem sporta ētikas pārkāpumiem, startējot «Liepājas Lauvas» sastāvā,» vēsta LBS. «Ņemot vērā kluba pārstāvju informāciju par spēlētājiem uzlikto sodu un pozitīvajām pārmaiņām attieksmē pret treniņiem, LBS valde nolēma Timmam un Bricim piemērot nosacītu diskvalifikāciju no nacionālajām izlasēm uz gadu. Jebkādu disciplīnas pārkāpumu gadījumā spēkā stāsies reāla diskvalifikācija.»

Dažādu iemeslu dēļ U-20 izlases ierindā nav vairāku 1992. gadā dzimušo basketbolistu, kuri pirms diviem gadiem izcīnīja trešo vietu Eiropas U-18 čempionātā un pērn startēja pasaules U-19 čempionātā - Dāvis Bertāns un Kaspars Vecvagars iekļauti pieaugušo valstsvienības kandidātos, Edmunds Dukulis un Aleksejs Rostovs devušies mācīties uz ASV, bet Renārs Magone ārstē savainojumu.

Gatavošanās pirmajā posmā U-20 izlasei paredzētas pārbaudes spēles ar U-18 izlasi, kā arī Baltkrievijas un Igaunijas U-20 izlasēm.

Eiropas U-20 čempionātā, kas no 12. līdz 22. jūlijam risināsies Slovēnijā, Latvijas komanda apakšgrupas turnīrā cīnīsies ar Gruzijas, Spānijas un Turcijas izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet ceturtā spēlēs par 13. līdz 16. vietu. Visas komandas saglabās tiesības spēlēt U-20 čempionāta A divīzijā arī 2013. gadā, kad šajā vecuma grupā spēcīgāko komandu vidū piedalīsies 20 komandas .

Latvijas U-20 izlases kandidātu saraksts:

Ingus Jakovičs, Artūrs Bricis, Roberts Krūmiņš, Jānis Timma, Arnolds Helmanis (visi - «Liepājas Lauvas»), Mārcis Vītols («Latvijas Universitāte»), Dāvis Čoders («Jūrmala/Fēnikss»), Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš (abi - «Westwind Academy», ASV), Klāvs Strazdiņš («Rīga»/DSN), Ojārs Siliņš («Reggio Emilia», Itālija), Jānis Bērziņš («VEF Rīga»), Edvards Bagatskis («Floridas Gaisa akadēmija», ASV), Juris Kalniņš (BA «Turība»), Armands Gražulis (BK «Ventspils»), Elvis Saulītis («Valmiera»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu