Prezidents pārtrauks darba attiecības arī ar padomnieku Antoniju Zundu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šā gada 28.jūnija Valsts prezidents Andris Bērziņš pārtrauks darba attiecības ar padomnieku vēstures jautājumos Antoniju Zundu, aģentūrai LETA apstiprināja prezidenta preses padomniece, preses sekretāre Līga Krapāne.

Darba uzteikums notiks «pēc pušu vienošanās» un Zunda par to jau esot informēts. Viņa darba vieta tiks likvidēta. Pagaidām citu padomnieku vai darbinieku atlaišana netiekot plānota, sacīja Krapāne.

Lēmums atteikties no Zundas pakalpojumiem prezidenta kancelejā tiek skaidrots ar «funkciju pārdali».

LETA jau ziņoja, ka 13.jūnijā Valsts prezidenta Preses dienests izplatīja paziņojumu, kurā informēja, ka Valsts prezidents pieņēmis lēmumu pārtraukt darba attiecības ar ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomnieci Elīnu Egli. Paziņojumā tika uzsvērts, ka Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv.

Bērziņš Latvijas Televīzijai sacīja, ka darba attiecību pārtraukšana ar Egli saistīta ar «fokusa maiņu» prezidenta kancelejā. «Elīna neko tādu nav izdarījusi, lai būtu pamats viņai uzteikt darbu kāda konkrēta nodarījuma pēc,» sacīja Valsts prezidents, bilstot, ka strukturālas izmaiņas kancelejā gaidāmas «daudzos virzienos» un Egles vietā neviens netiks meklēts.

Izmaiņas Valsts prezidenta kancelejā sākās, kad šā gada 6.februārī darbu pameta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols. Viņa pienākumus no 18.jūnija sāks pildīt banku jomā strādājošais Aleksandrs Bimbirulis. Tāpat Bērziņa ārlietu padomnieku Andri Pelšu šomēnes amatā nomainīs bijušais Latvijas vēstnieks Kanādā Marģers Krams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu