Vēlas eksportēt Latvijā ražotu brīnumlīdzekli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Patlaban notiek sarunas par Latvijā ražota uztura bagātinātāja «Alco-Bye», kas būtiski samazina alkohola koncentrāciju asinīs un uzlabo cilvēku pašsajūtu pēc grādīgo dzērienu lietošanas, eksportu uz Lielbritāniju.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja uztura bagātinātāju ražotāja un medikamentu mazumtirgotāja SIA «Nikafarm» valdes priekšsēdētājs Leonīds Cudečkis, «Alco-Bye» Latvijā tiek ražots jau desmit gadus.

«Alco-Bye» ir reģistrēts kā uztura bagātinātājs, un tā pārdošana sākās pirms desmit gadiem, kad tas tika izstrādāts. Desmit gadu laikā produkts ticis arī uzlabots un papildināts.

Desmit gados ieguldīti ap 50 000 latu. Visi ieguldītie līdzekļi ir no uzņēmuma resursiem.

«Alco-Bye» ir nopērkams visos «Sky» lielveikalos un «Ģimenes», «Mēness» un «Nikafarm» aptiekās.

«Latvijā par šo produktu interese ir, bet neliela, jo cilvēki par «Alco-Bye» ir maz informēti,» atzina Cudečkis.

Patlaban notiek sarunas ar sadarbības partneriem Lielbritānijā par iespējām eksportēt «Alco-Bye». Cudečkis prognozēja, ka sadarbības līgumu varētu noslēgt gada laikā.

Uztura bagātinātāja «Alco-Bye» iedarbību Valsts narkoloģijas centrā pārbaudījis pazīstamais narkologs Jānis Strazdiņš.

Viņš stāstīja, ka produkts samazina alkohola koncentrāciju asinīs. Pārbaudēs pierādījies, ka alkohola koncentrācija asinīs pēc «Alco-Bye» lietošanas ievērojami samazinājās - pat līdz 35% jau 30-45 minūtes pēc iekšķīgas lietošanas.

«Alco-Bye» radīts ne tikai cilvēkiem, kuriem ir problēmas, lietojot alkoholu, bet arī veseliem cilvēkiem, piebilda Strazdiņš.

«Alco-Bye» ieteicams arī tiem cilvēkiem, kuriem ir gaidāma lietišķa tikšanās, kuras laikā ir paredzēta lietišķu darījumu apspriešana pie pusdienu galda, kas neizslēdz alkoholisko dzērienu esamību uz tā.

Tāpat šis līdzeklis noderēs autovadītājiem, piebilda Strazdiņš.

«Alco-Bye» sastāvā ietilpst medus, citronu sula un ārstniecības augi, piemēram, dižzirdzene, muskatrieksts un kanēlis, akcentēja Strazdiņš. Pateicoties muskatrieksta esamībai preparātā, izzūd alkohola smarža mutē.

Kā liecina «Firmas.lv» sniegtie dati, «Nikafarm» apgrozījums 2011.gadā bija 456 661 lats, bet 2010.gadā šis rādītājs bija 470 467 lati. 2011.gadu uzņēmums noslēdza ar 11 321 lata zaudējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu