12 gadus vecā zēna izraisītā avārija varēja beigties vēl traģiskāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Avārija Neretas novadā, kurā cieta četri nepilngadīgi brāļi, varēja beigties vēl traģiskāk, ja vien vecākais brālis Mārtiņš nebūtu ļoti ātri reaģējis, sajuzdams, ka brālis zaudē kontroli pār auto, noskaidrojis laikraksts «Diena».

Vienu mazuli Mārtiņš iespiedis sev starp kājām, otru ar roku pie sēdekļa. Kad trieciens brāli Pēteri sviedis caur vējstiklu, Mārtiņš paspējis viņu  paķert aiz drēbēm. Pēc tam izvilcis viņu no avarējušā auto un izsaucis glābšanas dienestus. 

Zēnu māte notikušajā vaino sevi. Jautāta, kā puiši pie mašīnas tikuši, viņa bez jelkādas taisnošanās atzīst: «Es pati iedevu, un par to man tagad ir jāmaksā.»

14 gadu vecais Mārtiņš iepriekš jau dažas reizes, pieaugušajam sēžot blakus, bijis palaists pie stūres pamācīties. Arī 12 gadu vecajam Pēterim tētis savulaik bija mācījis stūrēt auto. «Es apzinos, ka esmu slikta māte, nekad nevaru viņiem, it īpaši Pēterītim, atteikt. Viņi pienāk, pieglaužas, un mammīte visu vienmēr atļaus un iedos. Tad viņi tā lēni aizbrauca. Mēs ar draudzeni turpinājām ravēt un pļāpāt, līdz man sāka likties aizdomīgi, kur viņi tik ilgi ir. Vispirms nodomāju – varbūt nevar apgriezt mašīnu. Bet tas tak tepat, tad taču pabļaus, pasauks. Ņemu no draudzenes telefonu zvanīt Pēterim, bet viņš neceļ. Te zvana Mārtiņš pilnīgā histērijā, ka esot uz lielā ceļa un iebraukuši grāvī. Kamēr es aptvēru, kas ir noticis... Biju uz ceļiem, kliedzu un situ galvu pret zemi. Kad atjēdzos, basām kājām skrēju uz turieni. Tur jau bija trīs ātro mašīnas, ugunsdzēsēji un policija,» viņa stāsta.

Puiši esot izdomājuši pazīmēties, ka dabūjuši mašīnu, un aizbraukt līdz netālu dzīvojošajai vecmāmiņai. Turpceļā pie stūres bijis Mārtiņš, bet atpakaļceļā – Pēteris, kurš izdomājis «pagonkot». Braucot lejā no pakalna, viņš mašīnu nav novaldījis, tā saslīdējusi un, metot kūleņus, ielidojusi ceļmalas krūmos. Kas noticis tālāk, mamma nezina, jo nav pat spējusi noklausīties vecākā dēla atstāstu.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā, 15.jūnijā, ap plkst.18.30 Neretas novadā autoceļa P75 59.kilometrā avarēja norakstīta ģimenes automašīna «Audi 80», kurā brauca četri nepilngadīgi brāļi.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu