Rubenis apņēmības pilns gatavoties Soču olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc divām vieglākā režīmā aizvadītām sezonām kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis apņēmies nākamās divas ļoti cītīgi gatavoties Soču olimpiskajām spēlēm.

«Iepriekšējos divos gados pastrādāju par treneri, tomēr pa laikam arī pabraucu, lai galīgi neaizmirstu braukšanu. Bet tagad esam kārtīgi sākuši trenēties un gatavoties jaunajai sezonai,» sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Rubenis. «Gaidāmā sezona nebūs viegla, būs jāpadara daudz darba, lai olimpiskā sezona būtu auglīgāka.»

Rubenis ir jaunāko laiku Latvijas titulētākais kamaniņu braucējs - viņš divas reizes izcīnījis pasaules čempionātu godalgas individuālajās sacensībās, bet 2006. gadā Turīnā tika pie bronzas olimpiskajās spēlēs.

«Pēc pagājušās sezonas mēs izrunājām plusus un mīnusus, komandas kopējās vajadzības, un salikām kopā galvas, secinot, ka būtu vērtīgi, ja es paliktu kā sportists,» atceras Rubenis, kaut neilgi pirms sezonas beigām viņš nebija drošs, vai vēl turpinās braukt. «Vīru konkurencē šobrīd Inārs Kivlenieks beidzot sasniedzis līmeni, lai varētu pacīnīties pasaulē arī par augstām vietām, tomēr viņam nepieciešams arī labs sparinga partneris. Šajos divos gados man izdevās uz daudzām lietām paskatīties no malas, saprast savas nepilnības, un gribas ticēt, ka tagad ar jaunu elpu varēšu kārtīgāk sagatavoties.»

Rubenis pastāstīja, ka pēc pirmajām treniņnometnēm viņš jūtas ļoti labi. «Apbrīnojama, sen piemirsta sajūta, kā tas ir - trenēties. Pirms Vankūveras sezonas arī ļoti smagi gatavojos, tomēr toreiz laikam gadījās dažas lietas pārāk saforsēt, tāpēc tagad būs divu gadu cikls, lai strādātu mērķtiecīgi.»

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga jau izteicies, ka Soču olimpiskā trase varētu būt ļoti parocīga Rubenim, jo tā ir Nagano un Turīnas trašu kombinācija, bet tieši šajās trasēs latvietis guvis lielus panākumus - bronzu pasaules čempionātā un bronzu olimpiskajās spēlēs. Pats Rubenis gan ar prognozēm ir pieticīgāks.

«Neesmu trasi redzējis. Pagaidām ir stipri par agru kaut ko spriest - sev esmu kā mērķi izvirzījis divus gadus cītīgi trenēties un gatavoties. Tad arī redzēsim, vai būs trase parocīga, vai nē,» uzsvēra sportists. «Šoruden būs iespēja braukt un trenēties Sočos, bet pavasarī tur risināsies arī Pasaules kauss. Tomēr pēc fotogrāfijām un video redzētā sajūta ir laba.»

Jau pirms Rīgā notikušā Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) kongresa, kurā tika lemts par izmaiņām noteikumos, Rubenis secināja, ka izmaiņas būs lielas.

«Pirms nākamās sezonas notiks lielas izmaiņas, tāpēc grūti pateikt, kam tas būs parocīgi. Tomēr jau tagad skaidrs, ka visiem būs jātaisa jaunas kamanas,» stāstīja Rubenis. «Nelauzīju galvu par kongresa iespējamiem lēmumiem, jo no manis nekas nebija atkarīgs.»

Gadu pēc Soču olimpiskajām spēlēm Siguldā risināsies pasaules čempionāts, un Rubenis nenoliedza, ka varētu braukt arī tajā, bet, prognozējot Latvijai iegūstamo medaļu skaitu, Rubenis atļāvās pajokot. «Divas olimpiskās medaļas Latvijai jau ir bijušas. Vai tagad kāds priecāsies, ja mēs atvedīsim tikai divas?» kamaniņu braucējs atgādināja, ka Sočos olimpiskajā programmā debitēs arī komandu sacensības.

Nākamajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos, Siguldā sacensības aizvadot 15. un 16. decembrī, bet pasaules čempionāts 1. un 2. februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu