Krievijas un Polijas futbola federācijas saņem sodus par fanu nekārtībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par fanu sarīkotajām nekārtībām Eiropas čempionāta finālturnīra laikā ar naudas sodu sodīta Krievijas Futbola federācija (RFS) un Polijas Futbola federācija (PZPN).

Abas federācijas sodu izpelnījušās par līdzjutēju rīcību komandu sasvstarpējā spēlē A apakšgrupas otrajā kārtā.

Krievijas puse par salūta un signālraķešu iedegšanu tribīnēs, nepiedienīgu plakātu izvietošanu un līdzjutēju mēģinājumiem izskriet laukumā sodīta ar 30 000 eiro (21 000 latu) sodu, bet Polijas puse par līdzjutēju iedegtajām raķetēm sodīta ar 4000 eiro (2811 latu) soda naudu.

Abu komandu mačs noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, tomēr apakšgrupas kopvērtējumā ne Krievija, ne Polija nespēja kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Kā ziņots, pirms spēles starp Polijas un Krievijas izlasēm Varšavas ielās izcēlās masveida kautiņi. Pirms un pēc spēles policija aizturēja 184 personas, bet aptuveni 25 cilvēki nokļuva slimnīcā.

No aizturētajiem absolūtais vairums ir Polijas pilsoņi - vairāk nekā 150. Tāpat aizturēti vairāk nekā 20 Krievijas izlases atbalstītāji, kā arī Spānijas, Ungārijas un Alžīrijas pilsoņi.

Tiesa Varšavā vairākiem aizturētajiem futbola faniem piesprieda 3-12 mēnešus ilgus nosacītus cietumsodus vai 500 Polijas zlotu (81 lata) naudas sodus, bet vairāki Krievijas līdzjutēji izpelnījās arī reālu brīvības atņemšanu.

Tāpat Krievijai fanu sarīkoto nekārtību dēļ piešķirts nosacīts sešu punktu sods 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī 120 000 eiro (84 336 latus) naudas sods, bet tas vēl noticis par fanu sarīkotajām nekārtībām tribīnēs Eiropas čempionāta pirmajā spēlē pret Čehiju.

Minētais sešu punktu sods 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā varētu stāties spēkā tad, ja turnīra gaitā atkārtotos līdzjutēju nemieri.

UEFA uzsvērusi, ka sodi par notikumiem Krievijas un Polijas mača laikā uz minētā punktu soda stāšanos spēkā neattiecas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu