Krievijas prese izgāž žulti pār futbola izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas masu mediji, reaģējot uz valsts izlases neiekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā, naidīgi vērsušies pret valstsvienības galveno treneri Diku Advokātu un visiem futbolistiem.

Kā ziņots, A apakšgrupas trešās kārtas spēlēs sestdien Čehija ar 1:0 pieveica Poliju, bet Grieķija ar 1:0 pārspēja Krieviju, kas nozīmēja, ka ceturtdaļfinālu sasniedza komandas, kas pēc daudzu uzskatiem tika vērtētas kā vājākās šajā apakšgrupā - Čehija un Grieķija.

«Jūs salauzāt mūsu sirdis,» vēsta tabloīds «Tvoj Deņ», rakstu ilustrējot ar attēlu, kurā divi velni maisa Advokātu un visu komandu lielā katlā, kamēr populārais laikraksts «Moskovskij Komsomoļec» nācis klajā ar vēl agresīvāku virsrakstu - «Nelieši!!!».

Tikmēr laikraksts «Sovetskij Sport» turnīrā notikušo raksturoja ar virsrakstu «Tukša vieta».

«Ej pie velna, Advokāt», piebilda «Tvoj Deņ», akcentējot, ka jau iepriekš bija zināms par izlases galvenā trenera pārcelšanos uz Nīderlandes klubu «PSV Eindhoven». «Spēlētāji domāja nevis par savas dzimtenes futbola prestižu, bet gan par saviem naudas bonusiem

«Kad fani riskē ar visu, lai neatstātu jūs vienus dīvainos stadionos, jums nav tiesību zaudēt, it īpaši šādā veidā,» piebilda laikraksts.

No tiem spēlētājiem, kuri jau svētdien atgriezās dzimtenē, smagāko kritikas devu saņēma komandas kapteinis Andrejs Aršavins.

«Viņa darbības laukumā parādīja ne tikai paša slinkumu - viņš vienmēr ir bijis slinks -, bet arī minimālas prasības pret savu sniegumu. Precīzāk sakot, prasību neesamību,» vēsta «Moskovskij Komsomoļec».

Tikmēr laikraksts «Komsomoļskaja Pravda» izlasi nodēvējis par Buranovas vectētiņiem, tādējādi salīdzinot komandu ar Eirovīzijas dziesmu konkursā startējušo Buranovas vecmāmiņu ansambli.

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko centies ieturēt līdzsvarotāku pozīciju, izsakoties, ka iznākums rada vilšanos, tomēr visi spēlētāji ir centušies un darījuši, ko spējuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu