Londonas «Chelsea» nesaņem atļauju jauna stadiona būvniecībai

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas spēcīgākā komanda Londonas «Chelsea» no Anglijas nav saņēmusi atļauju būvēt jaunu stadionu Londonas «Battersea Power» stacijā.

Pagājušajā mēnesī Eiropas čempioni ziņoja par vēlmi nopirkt 15,8 hektārus lielu zemes gabalu, kura centrā atrodas milzu elektrostacija un četri dūmvadu skursteņi, kas attēloti uz grupas «Pink Floyd» 1977.gada albuma «Animals» vāka.

 
Futbola klubs ir ar mieru pamest līdzšinējo mājas spēļu vietu «Stamford Bridge» stadionu, kura ierobežotās ietilpības dēļ komandas ienākumi par spēlēm ir mazāki, salīdzinot ar citiem līgas klubiem.
«Chelsea» izvēlētās vietas īpašnieki ziņo, ka priekšroka dota divu Malaizijas kompāniju piedāvājumam par multifunkcionālu nekustamo īpašumu reģenerācijas projektu.
Vadošā revīzijas, nodokļu, vadības un darījumu konsultāciju uzņēmuma «Ernst&Young» ziņojumā teikts, ka ir panākta vienošanās ar Malaizijas kompānijām «SP Setia» un «Sime Darby» par būvniecības vietas un tai piesaistīto zemju savlaicīgu saskaņošanu un pabeigšanas laiku.
«Battersea Power» stacija, kas ir lielākā ķieģeļu ēka Eiropā, pārtraukusi elektroenerģijas ražošanu 1983.gadā un šobrīd ir iekļauta aizsargājamo ēku sarakstā.
Pateicoties panākumam UEFA Čempionu līgā, «Chelsea» nodrošināja sev vietu turnīrā arī nākamajā sezonā. Tā kā Londonas klubs šosezon premjerlīgā ierindojās tikai sestajā vietā, pretējā gadījumā vienība nebūtu kvalificējusies Eiropas spēcīgākajam klubu turnīram.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu