Video: Iemiga pie stūres

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānšāviņš

Kādam autovadītājam ir izdevies nofilmēt traģisku avāriju Krievijā, kurā dzīvību zaudēja 53 gadus vecs vīrietis un viņa 10 gadus vecā meita. Smagā stāvoklī reanimācijā atrodas bojā gājušā vīrieša sieva un 21 gadus vecā pasažiere.

Ģimene devās uz Melnās jūras piekrasti baudīt vasaras atvaļinājumu, kad pēc ekspertu domām automašīnas vadītājs esot iemidzis pie stūres un iebraucis pretējā virziena joslā, kur saskrējies ar kravas auto. Traģiskā avārija notikusi vien pāris kilometru no galamērķa.

Ceļu satiksmes drošības direkcija atgādina, ka neizgulējies un noguris autovadītājs reaģē lēnāk, nespēj laikus pieņemt lēmumus un pat uz sekundi iesnaužas. Šāds šoferis ceļu satiksmē ir tik pat bīstams kā iereibis autovadītājs.

Līdz šim CSDD sadarbībā ar speciālistiem veiktais pētījums liecina, ka trešdaļa autovadītāju riskē iemigt pie auto stūres, turklāt vairāk nekā 90% no riska grupas šoferiem šo problēmu pat neapzinās.

Drošas braukšanas eksperti uzstāj uz regulārām apstāšanās reizēm, lai mazinātu noguruma risku. Gadījumos, ja ir nepieciešamība veikt tālus un nogurdinošus braucienus pie pirmajām noguruma pazīmēm būtu jāapstājas ceļa malā un jāatpūšas vismaz 15-20 minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām
Uz augšu