Foto: AP/Scanpix

Lietuvas ceļojumu aģentūra un valsts olimpiskās komitejas pārstāvji nolieguši informāciju, ka pārkāpuši stingros Londonas olimpisko spēļu biļešu tirdzniecības noteikumus.

Britu laikraksts «The Sunday Times» noskaidrojis, ka amatpersonas ir gatavas pārdot biļetes ārvalstniekiem, kas viņiem ir stingri aizliegts.

«Esam sākuši iekšējo pārbaudi par «The Sunday Times» izskanējušo pārbaudi,» aģentūrai AFP pastāstīja biļešu tirdzniecības uzņēmuma «Baltic Clipper» menedžere Daiva Ančunaite. «Tāpat konsultējamies ar juristiem, izvērtējot britu medija rakstu, un gatavojam jautājumus autoram.»

Tikmēr Lietuvas Olimpiskā komiteja pirmdien izteica pārliecību, ka «Baltic Clipper» nav pārdevuši biļetes citu valstu pilsoņiem.

«Viņi mums teica, ka nav pārdevuši nevienu biļeti citu valstu pilsoņiem. Tagad mums jāgaida informācija no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un spēļu organizatoriem,» teica Lietuvas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Vītauts Zubernis.

«The Sunday Times» ziņoja, ka vairākās valstīs gan nacionālās komitejas, gan biļešu tirgotāji ir pieķerti melnajā tirgū pārdodam tūkstošiem Londonas olimpisko spēļu biļešu.

Britu izdevums norādīja, ka plašajā korupcijā iesaistītas 54 valstis, bet Lietuvā to esot darījusi «Baltic Clipper» aģente Asta Zirlīte.

«Pēc ziņojumiem par pārkāptajiem noteikumiem, pārdodot biļetes ārpus atļautajām teritorijām, kā arī vairākkārtīgi paaugstinot to cenas, SOK ir sākusi tūlītēju izmeklēšanu un liecības nodevusi Ētikas komisijai,» tika vēstīts SOK paziņojumā.

«Šīs liecības SOK uztver ļoti nopietni un nekavējoties ir sākusi lietas izmeklēšanu,» ziņo SOK un norāda, ka komiteja uzmanīgi izskata ziņojumus un ir gatava uzklausīt ieteikumus starptautiskās biļešu pārdošanas uzlabošanai.

«Ja pārkāpumi tiks pierādīti, SOK īstenos atbilstošas sankcijas pret nelegālajā biļešu pārdošanā iesaistītajiem,» uzsvēra SOK.

SOK noteikumi nosaka, ka nacionālo olimpisko komiteju aģentiem biļetes ļauts izplatīt tikai attiecīgajā valstī, kurai piešķirts noteikts biļešu skaits, kā arī aizliegts paaugstināt biļetes cenu par vairāk nekā divdesmit procentiem no to pamatvērtības vai izplatīt tās ar nepilnvarotu dīleru palīdzību.

Kā ziņots, Londonas olimpiskās spēles norisināsies no 27 .jūlija līdz 12. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp