Izģērbjas, lai pievērstu uzmanību pamatvērtībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Lai atbalstītu pagājušajā nedēļā dibinātās biedrības «Nekā lieka» darbību, mobilo sakaru zemo cenu kompānija AMIGO vakar trijās Latvijas pilsētās organizēja zibakciju, kuras ietvaros cilvēki tika mudināti atteikties no liekā.

Zibakcijas dalībnieki pārsteidza cilvēkus Rīgas Centrāltirgū, kā arī Liepājas un Daugavpils tirgos, simboliski un nedaudz radikāli parādot, kā var atteikties no liekā un justies labi. Publiskā atteikšanās no liekā tika dokumentēta un trešdien sabiedrībai būs pieejams filmētais materiāls ar 360 grādu pieredzi no zibakcijas norises brīža, kas ļaus tiem, kuriem nebija iespēja piedalīties akcijā, sajusties kā tās dalībniekiem.

«Tiklīdz uzzinājām par šādas biedrības tapšanu, uzreiz nolēmām kļūt par tās atbalstītāju, jo aicinājums atteikties no liekā, nevajadzīgā ir AMIGO zīmola vadmotīvs kopš pavasara, kad AMIGO pieteica sevi kā zemo cenu telekomunikāciju operatoru. Es domāju, šī kustība aptver divus mūsu laikmetam būtiskus virzienus un filozofijas - ilgtermiņa domāšanu savā patēriņā un dzīvesveidā, kā arī fokusēšanos uz pamatvērtībām mūsu dzīvē. Apkārt ir tik daudz informācijas, pirkšanas, uzmanības pievēršanas kairinājumu, ka ir arvien grūtāk turēt savu interešu un vērtību mugurkaulu. Tādēļ, lai šo problēmu aktualizētu un par to runātu, dažreiz ir jārīkojas pavisam radikāli, ceru, ka šī kustība to arī darīs. Es personīgi esmu attiecies no liekām lietām pārtikā un uzturā - pārsvarā gatavojot veselīgas maltītes mājās. Arī brīvā laika pavadīšanas ziņā dodu priekšroku «zaļākiem» veidiem kopā ar ģimeni. Izvēloties ikdienai nepieciešamās lietas mēģinu sabalansēt ekoloģiju ar maksimālu ilgu kalpošanas laiku,» stāsta SIA ZetCOM valdes priekšsēdētājs Artūrs Freimanis.

No šodienas Amigo ir kļuvis par biedrības oficiālo atbalstītāju un iestājas par kustības galvenajām vērtībām – atteikšanos no liekām materiāla un emocionāla rakstura saistībām par labu katra paša īpašās būtības atklāšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu