Dāvis Bertāns: «Spurs» treniņos darīšu visu, ko no manis prasīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Serbijas kluba Belgradas «Partizan» 20 gadus vecais latviešu basketbolists Dāvis Bertāns šorīt, plkst. 6.20 devās uz NBA komandas Sanantonio «Spurs» individuālajiem treniņiem.

«Precīzi nezinu, kādi būs treniņi un kas tieši būs jādara, bet darīšu visu, ko no manis prasīs. Cik esmu dzirdējis, tad šajos treniņos nebūs daudz spēlētāju, jo komandai tikai nesen beidzās sezona. Zinu, ka no Eiropas brauks arī [slovēņu centrs Erazems] Lorbeks,» pirms došanās uz Sanantonio sarunā ar «Apollo» saka Bertāns. «Ļoti gribēju, lai «Spurs» iekļūst NBA finālā, jo tad būtu iespēja redzēt finālus klātienē. Pēc pirmajām divām Rietumu konferences fināla spēlēm jau šķita, ka tas piepildīsies, taču... »

«Spurs» kluba vadības pārstāvji Dāvi apciemoja jau sezonas laikā Belgradā. «Toreiz viņu galvenais mērķis bija beidzot satikties aci pret aci. Aizgājām vakariņās, parunājām gan par basketbolu, gan par sadzīvi. Ar amerikāņiem jau allaž ir viegli komunicēt, jo viņi ir ļoti atvērti. Turklāt «Spurs» organizācijai ir raksturīgi, ka pret visiem spēlētājiem ir vienāda attieksme - vai tu esi Tonijs Pārkers vai drafta otrajā kārtā izvēlēts jaunais basketbolists, kāds esmu es,» stāsta Bertāns.

Tāpat ir plānots, ka Dāvis šoruden dosies uz «Spurs» treniņnometni. «Aģenti teica, ka «Partizan» klubs jau esot apstiprinājis, ka piekrīt. Noteikti palīdzēšu arī Latvijas izlasei, jo uz treniņnometni došos pēc valstsvienības mačiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Reāli skatoties, jau nākamsezon tikt «Spurs» komandā būs grūti, tādēļ, visticamāk, nākamo sezonu pavadīšu «Partizan» sastāvā, kur man jau būs lielāka loma nekā šosezon. Tas mani pilnībā apmierina - treniņu apstākļi Belgradā ir lieliski, būtu grēks par kaut ko sūdzēties.»

«Ļoti patīk kluba organizācija - katrs dara savu darbu. Treneris ir jāklusa visiem, protams, izņemot kluba vadību. Turklāt treneris ir pirmais cilvēks, pie kura vari vērsties,» skaidro Bertāns. «Arī Belgradas pilsēta ir kā liela Rīga. Jā, ir mazs haoss, taču Ļubļanā viss bija pēc Šveices standariem, reizēm jau pilnīgi riebās.»

Dāvis saka, ka šobrīd viņam vairs netraucē problēmas ar ceļgaliem, kas radās pēc pārslodzēm pagājušajā vasarā. «Mans svars tagad ir 105 kg. It kā jau tāds pats kā agrāk, taču jūtos labāk. Pirms pievienošanās «Partizan» svēru 101 kg, tā ka tagad esmu pielicis četrus kilogamus. Gribētos ticēt, ka uz muskuļu masas rēķina,» nosmej basketbolists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu