Latvijas izlase turpina priecēt - trešā pārliecinošā uzvara

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē šovakar Latvijas izlases basketbolistes ar 63:46 pārspēja Grieķijas valstsvienību, nostiprinoties E apakšgrupas pirmajā vietā.

Rezultatīvākā Latvijas komandā ar 18 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Zane Tamane, 13 punktus un deviņas bumbas zem groziem sakrāja Liene Jansone, bet 12 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Ievas Krastiņas kontā. Grieķijas komandā 14 punktus guva Zoji Dimitraku, bet 11 punktus pievienoja Pelagija Papamihaila.

Pirmajās četrās minūtēs latvietes neļāva pretiniecēm gūt ne punkta (6:0), bet pirmās ceturtdaļas vidū rezultāts bija 8:2. Tomēr ceturtdaļas otrajā pusē abas komandas «atvērās» uzbrukumā un pēc nospēlētām desmit minūtēm Latvijas izlasei bija +10 (19:9). Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieču pārsvars sasniedza pat 16 punktus (27:11), taču tad grieķietēm izdevās pietuvoties līdz 29:20. Pēdējās puslaika minūtēs Latvijas basketbolistes atkal nospēlēja veiksmīgāk un palielināja pārsvaru līdz 15 punktiem (37:22).

Jāpiebilst, ka pirmajās 20 minūtēs latvietes realizēja sešus no deviņiem tālmetieniem, turklāt izdarīja 14 rezultatīvas piespēles (Grieķijai tikai trīs) un uzvarēja cīņu zem groziem - 17 pret 11.

Trešā ceturtdaļa aizritēja mazrezultatīvā cīņā, kas ļāva mājiniecēm saglabāt drošu pārsvaru (45:30), bet pēdējās ceturtdaļas sākumā Latvijas valstsvienībai bija jau +24 (58:34). Turpinājumā Grieķijas izlase izmantoja Latvijas komandas kļūdas un guva desmit punktus pēc kārtas (58:44), tomēr laukuma saimnieču uzvara vairs nebija apdraudēta.

Visā spēlē latvietes trāpīja deviņus no 20 tālmetieniem, uzvarēja cīņu zem groziem ar 38 pret 24 un izdarīja 21 rezultatīvu piespēli (Grieķijai tikai septiņas), tomēr pieļāva arī 20 kļūdas.

E apakšgrupas kopvērtējums:

1. Latvija               3 - 0
2. Grieķija               1 - 1
3. Somija                1 - 1
4. Itālija                  0 - 1
5. Luksemburga      0 - 2

Nākamo spēli kvalifikācijas turnīrā latvietes aizvadīs sestdien, 23. jūnijā, kad viesos spēkosies ar Somijas basketbolistēm.

Atgādinām, ka ka kvalifikācijas turnīru Latvijas valstsvienība iesāka ar 71:52 uzvaru pār Itāliju, bet otrajā mačā ar 95:60 tika sagrauta Luksemburga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu