Nepieciešams:
Jāņu siers
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
6 l piena
2 kg biezpiena
1,5 l ūdens
4 olas
250 ml salda krējuma (vai 100 g sviesta)
sāls
ķimenes
Pagatavošana:
Pienu kopā ar ūdeni uzkarsē, noslēdz ļoti mazu liesmu, lai piens nevārās. Karstā pienā pa porcijām drupina biezpienu, nepārtaukti maisot. kad parādās sūkalas un pienu sarauj kopā ar biezpienu, katlu no uguns noņem un masu lej sietā, notecina sūkalas. Olas sakuļ ar krējumu, pieliek ķimenes un sāli. Biezpienu liek katlā, iemaisa olu maisījumu un liek uz uguns, maisot karsē, līdz biezpiens saveļas kamolā (karsēšana notiek tikai dažas minūtes). Biezpienu liek ar sviestu izsmērētās bļodiņās, atdzesē.