Knapsieriņi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/LETA

Nepieciešams:

1 kg biezpiena
100 gskābā krējuma
sāls
ķimens

Pagatavošana:

Biezpienu samīca ar krējumu, sāli un ķimenēm. No masas veido nelielus konusveida sierus (100 g). Sierus liek uz dēlīša, pārklāj ar marli vai rabarbera lapu, tur siltā telpā pāris dienas, līdz siers pārklājies ar baltu plēvi. Tad sierus liek saulē žāvēt, līdz tas ciets. Cieto sieru var rīvēt, likt uz sviestmaizes vai ēst kā uzkodu pie alus. Ja sieru grib glabāt ilgi, to žāvē labi cietu un uzglabā klētī žāvētos apiņos.

Sieram var pievienot ķiplokus, dilles, papriku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu