Pasniegs prēmiju filmām ar zinātnisku ievirzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Labdarības organizācija «Wellcome Trust» un Britu filmu institūts (BFI) pasniegs ikgadējo prēmiju filmām, kuras iedvesmojusi zinātne.

«Wellcome Trust» prēmija par scenāriju sniegs finansiālu atbalstu filmām, kuras iedvesmojusi medicīna un bioloģija. Kā iespējamie filmu temati minēta ģenētika, infekcijas slimības un garīgā veselība.

Prēmijas ieguvēju izvēlēsies BFI un televīzijas kanāla «Film4» žūrija. Uzvarētājs iegūs 20 000 mārciņas (17 360 latus), ar kuru palīdzību uzņemt iecerēto filmu. Prēmijas ieguvējs tiks iepazīstināts ar vairākiem ievērojamiem zinātniekiem, biznesa partneriem un producentiem.

«Zinātne un medicīna iedvesmojusi dažas no neaizmirstamākajām un pārdomas rosinošākajām filmām kino vēsturē, sākot ar «One Flew Over the Cuckoo's Nest» («Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu») un «Inception» («Pirmsākums»), beidzot ar «Blade Runner» («Pa naža asmeni») un «Memento». Šīs filmas liek domāt, ko nozīmē būt cilvēkam vai vienkārši «normālam», tās pauž sabiedrības, kas virzās un zinātnisku progresu, cerības un bailes,» sacīja «Wellcome Trust» pārstāve Klēra Matersone.

BFI filmu fonda pārstāve Lizija Franke piebilda, ka «zinātne kino nekādā ziņā neaprobežojas tikai ar zinātnisko fantastiku vai zinātnieku biogrāfiskajām filmām».

Par prēmiju var cīnīties arī animācijas filmas, jo žūrija pievērsīs uzmanību scenārijam un kā tajā iekļauta zinātne un bioloģija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu