Uzsākta biļešu iepriekšpārdošana uz Blūza svētkiem Siguldā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šogad atjaunoto Siguldas pilsdrupu estrādē notiks trešie Blūza svētki, pie kam festivāls ir paaudzies un norisināsies jau 2 dienas - 27. un 28. jūlijā. Līdz pat pusnaktij festivāla skatuve kopā ar pašmāju mūziķiem pulcēs blūzmeņus no ASV, Austrijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Lietuvas. Tā būs lieliska iespēja 18 kolektīvu izpildījumā baudīt blūzu visā tā daudzveidībā!

Festivāla pirmajā dienā Pilsdrupu estrāde piedzīvos īstu Blūza eksploziju - 3 stundas varēsim izbaudīt «The Blues Explosion» no Itālijas kopā ar amerikāņu solistiem - Čikāgas blūza dīvu Vivian Vance Kelly, mutes harmoniku meistaru Brian Templeton no Bostonas un Teksasas blūzmeni Texas Slim. Eiropas blūzu pārstāvēs pazīstamais «Hammond» ērģelnieks no Austrijas ar īpašu projektu «Raphael Wressnig & Latvian Groove», kura sastāvs komentārus neprasa: Artis Orubs (bungas), Gints Pabērzs (saksofons), Jānis 'JohnnyHill' Kalniņš. Neizpaliks arī Īpašie viesi: redzēsim gan Rafaela un Vladimira Tuzova (FunCOOLio) Hammond ērģeļu duetu, gan saspēli ar mūsu boogie-woogie meistaru Gintu Žilinski. Festivālu atklās D11 Blues Band un leģendārā grupa Monro, kuri ir sagatavojuši īpašu blūza programmu. Koncertu sākums plkst. 19:00.

Blūza svētku otro dienu plkst. 15:00 uzsāks II Latvijas Blūza konkursa finālistu koncerti, lai noskaidrotu, kurš 2013. gadā dosies uz «European Blues Challenge» Tulūzā, Francijā. Pēc tam sāksies festivāla koncerti. Patlaban savu dalību ir apstiprinājuši pašmāju blūzmeņi» 4 Men Band», «Fortress», «Igor 'Rebel' Novikoff Band», Ginta Žilinska Trio, «Nothing Personal», «The Blues Gang», «The Twins Peek», kā arī pērnā gada konkursa uzvarētāji «Chehols» un jauns Jāņa Vanadziņa projekts «Mozambika». Koncertus noslēgs Igaunijas blūzroka jaunatne «Dramamama», britu trio «Komla», kurā bungas spēlē mums labi zināmais Arturs Reirs (ex-Keksi, ex-VCP), kā arī Čikāgas blūza vokāliste un bundziniece Yolanda Bush kopā ar Lietuvas blūza veterāniem «The Road Band».

Paralēli festivāla koncertiem blūza kinozālē tiks rādīta Leonīda Nidbaļska videohronika par blūzu un džezu Latvijā, būs apskatāma Latvijas džezam veltīta fotogrāfiju izstāde.

Tirgotāji piedāvās Blūza svētku suvenīrus, skaņuplates un slavenāko džeza un blūza izdevniecību CD un DVD. Apmeklētāju ērtībai darbosies āra kafejnīcas un bāri.

Abu dienu festivāla koncertus noslēgs «Jam Session».

Pasākumā drīkstēs fotogrāfēt un filmēt nekomerciālām vajadzībām un netraucējot apkārtējiem. 

Ir padomāts arī par apmeklētajiem ar īpašām vajadzībām: transporta novietošanai ir rezervētas vietas Jaunās pils teritorijā iespējami tuvu ieejai estrādē, bet koncerta norises vietā ir rezervētas sēdvietas.

No 12. jūnija biļetes var nopirkt Biļešu servisa 200 tirdzniecības punktos Latvijā, kā arī «Biļešu servisa» un «Bez Rindas» interneta veikalos.

  • 2 dienu biļetes cena iepriekšpārdošanā — Ls 16,-
  • 2 dienu biļetes cena iepriekšpārdošanā no 18. jūlija — Ls 22,-
  • 2 dienu biļetes cena 27. jūlijā — Ls 28,-
  • 1 dienas biļetes cena pasākuma  dienā - Ls 16,-
  • 1 dienas biļetes iepriekšpārdošanā būs pieejamas no 16. jūnija.

Siguldas ID karšu īpašniekiem līdz 1. jūlijam ir iespējams iegādāties 2-dienu biļeti par īpašu cenu Ls 12,- un vienas dienas biļeti par Ls 8,- (biļetes būs derīgas uzrādot Siguldas ID karti). Biļetes nopērkamas Siguldas pilsētas kultūras namā Pils ielā 10.

NOSKAŅAI:

Diemžēl leģendārais Blūza vilciens vairs nekursēs. To aizstās speciāli norīkoti autobusi Rīga-Sigulda-Rīga. Biļetes būs pieejamas tikai iepriekšpārdošanā, kas tiks uzsākta tuvākajā laikā.

Festivālu organizē Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada Domi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu