Uz iespēju startēt OS joprojām pretendē arī Gulbis un burātāja Aile

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Uz iespēju startēt šīgada Londonas olimpiskajās spēlēs joprojām pretendē arī Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis un burātāja Anna Aile.

Abu sportistu dalība olimpiskajās spēlēs teorētiski ir iespējama, jo to pārstāvētās federācijas - attiecīgi Latvijas Tenisa savienība (LTS) un Latvijas Zēģelētāju savienība (LZS) - gaida atbildes no organizatoriem par iespējamu īpašo ielūgumu jeb «wild card» saņemšanu, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) speciāliste sabiedrisko attiecību un komunikācijas jautājumos Marita Vilciņa.

Gulbis cerības pakāpties uz pietiekoši augstu vietu ATP pasaules rangā, lai kvalificētos Londonas olimpiskajām spēlēm, zaudēja pēc izstāšanās no Francijas atklātā čempionāta jau pirmajā kārtā, bet Aile pagājušajā mēnesī notikušajā pasaules čempionātā olimpiskajā «Laser Radial» klasē ierindojās tikai 83. vietā, tāpēc pie ceļazīmes netika.

Abas minētās federācijas ir pieprasījušas īpašos uzaicinājumus saviem sportistiem dalībai olimpiskajās spēlēs, un atbilde būs zināma nedēļas laikā.

Pašlaik ir zināms, ka Londonas olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 42 Latvijas sportisti, bet vēl sešiem vieglatlētiem un trijiem peldētājiem ir iespējas iegūt tiesības piedalīties olimpiskajās spēlēs. Latvijas sportisti piedalīsies 12-13 sporta veidos no 26 sporta veidiem, kuros olimpiskajās spēlēs tiks sadalīti 302 medaļu komplekti.

Lēmumu par Latvijas valsts komandā iekļautajiem sportistiem Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas sēdē pieņems 9. jūlijā.

Kā ziņots, šī gada Londonas olimpiskās spēles notiks no 27. jūlija līdz 12. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu