Karro pēc iepriekšējā PČ posma uzliktas desmit šuves

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas labākajam motobraucējam Matīsam Karro, kurš šosezon pārstāv STR KTM komandu, pēc iepriekšējā pasaules čempionāta posma Beļģijā MX1 klasē uz zoda uzliktas desmit šuves, aģentūru LETA informēja sportista preses pārstāvis Mārtiņš Jankovskis.

Aizvadītajās sacensībās Karro pirmajā braucienā izcīnīja 11. vietu, otrajā braucienā tika klasificēts 27. pozīcijā, bet kopējā ieskaitē ierindojās 16. vietā un tika pie desmit kopvērtējuma punktiem.

«Sestdienā lija un bija lieli dubļi, tāpēc atcēla kvalifikācijas braucienus. Pa nakti organizatori veica labu darbu, un sacensību dienā trase bija ļoti labi sagatavota,» citēts Karro. «Pirmajā braucienā no starta aizbraucu ap 12. vai 13. vietu, taču turpinājumā aizcīnījos līdz devītajai vietai. Brauciena beigās mani noķēra divi konkurenti, taču nosargāju 11. pozīciju, kas ir labs rezultāts.»

«Otrais starts padevās labāks - aizgāju ap desmito vietu. Diemžēl nedaudz vēlāk, cīnoties ar diviem konkurentiem, kritu, taču spēju ātri piecelties un braukt tālāk. Biju 11.vietā, taču tad vienā no lēcieniem, apdzenot atpalicēju, mēs gaisā saķērāmies. Diemžēl viņš piedzīvoja smagu kritienu, kamēr man izdevās savākties un nenokrist,» atceras Karro. «Taču šīs saķeršanās rezultātā salocīju ātrumkloķi, tāpēc man grūti slēdzās ātrumi. Vienā trases vietā, kur bija jālec pāri vairākiem vaļņiem, sanāca ieslēgt neitrālajā, tāpēc ar motocikla priekšu iedūros pretkantē. Šī iemesla dēļ pret stūri sasitu zodu un nokritu. Nepadevos un turpināju braukt tālāk. Lai arī skatītāji signalizēja, ka man tek asinis, man galvā bija viena doma - tikt līdz finišam.»

«Diemžēl pēc otrā kritiena ātrumkloķis bija salocīts vēl vairāk, tāpēc nevarēju ieslēgt lielākā ātrumā. Centos kaut ko vēl salabot, taču neizdevās. Biju spiests izstāties. Ja būtu palicis kāds trešais vai ceturtais ātrums, tad varētu braukt tālāk, bet man bija palicis otrais pārnesums. Neko darīt, tāds ir motokross,» secinājis sportists.

«Cik saskaitīju spogulī, man laikam tagad ir desmit šuves, taču tas mani galīgi neuztrauc, jo nākamajā posmā noteikti braukšu. Mans sāpju slieksnis ir augsts,» izcēla Karro.

MX1 klases kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem Karro ticis pie 114 punktiem, kas ļauj saglabāt 14. vietu, bet Augusts Justs («Latvija Elkšņi Honda») ar diviem punktiem pašlaik ieņem 43. pozīciju.

Savukārt MX2 klasē Roberts Justs («Latvija Elkšņi Honda») ar deviņiem punktiem atrodas 31. vietā, bet Dāvis Ivanovs («Riga Motocross Team») diviem punktiem atrodas 48. pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu