Policija svētkos pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čika/LETA

Līgo svētku laikā no 21.jūnija līdz 25.jūnijam policija veiks pastiprinātu ceļu satiksmes drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzību - šo jomu pastiprināta kontrole vienmēr bijusi policijas prioritāte, lai nepieļautu negadījumus un citus noziedzīgus nodarījumus, kuru rezultātā var ciest vai iet bojā cilvēki.

Visas piecas dienas plānoti pastiprināti ceļu policijas reidi. Ceļu satiksmes uzraudzībā lielākā uzmanība tiks pievērsta autovadītājiem, kuri pie stūres sēdušies reibumā un atļautā braukšanas ātruma kontrolei, jo tie ir apstākļi, kas visbiežāk pakļauj riskam autovadītāju veselību un dzīvību.

Ceļu policijas ekipāžas būs sastopamas gan pilsētās, gan uz mazajiem lauku ceļiem, gan pasākumu norišu vietu tuvumā un citur. Tāpat pastiprinātai ceļu satiksmes uzraudzībai tiks izmantoti arī pārvietojamie fotoradari, kuru dislokācija tiks novirzīta no centriem uz mazāk apdzīvotām vietām un lauku ceļiem.

Policija pievērsīs uzmanību arī mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku (gājēju, velosipēdistu) izdarītajiem pārkāpumiem, skaidrojot nepieciešamību rūpēties par savu drošību.

Aizvadītajos divos gados Līgo svētkos aizturēto dzērājšoferu skaits bija attiecīgi 343 autovadītāji 2010. gadā un 396 autovadītāji 2011. gadā. Taču jāņem vērā, ka brīvdienu skaits šajos gados bija atšķirīgs.

Valsts policija aicina visus svinētājus - autovadītājus būt atbildīgiem pret savu un tuvinieku veselību un dzīvību un nesēsties pie stūres, ja svētku laikā lietoti alkoholiskie dzērieni. Alkohola lietošana un braukšana nav savienojamas lietas. Tāpat policija aicina neriskēt un nerēķināt iespējamo atļauto vai neatļauto promiļu daudzumu asinīs, atkarībā no kādiem faktoriem (sportiskajām aktivitātēm, patērētā alkohola daudzuma utt.) jo, tāpat kā noguruma, pat neliela alkohola daudzuma lietošanas sekas ceļu satiksmē var būt izšķirošs faktors - pasliktinās modrība, spēja reaģēt un izvērtēt visas situācijas, kas var rasties uz ceļa. Ja plānots vadīt auto, visdrošāk ir nelietot alkoholu vispār.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu